Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

‘The Speeches Of President Kennedy’ på Østre Gasværk 9. maj

Showet, der har taget Washington D.C. med storm, kommer nu til Danmark. På tirsdag står Caspar Phillipson og Anders Agner Pedersen således på scenen på Østre Gasværk med showet ‘The Speeches Of President Kennedy’

“You must keep on doing this!”
Ordene var Mary Whites og faldt i kølvandet på den amerikanske premiere på ‘The Speeches Of President Kennedy’ tilbage i marts.
Mary White arbejdede som sekretær for præsident Kennedys berømte taleskriver, Ted Sorensen, i Det Hvide Hus og var blandt gæsterne til premieren denne milde forårsaften i Georgetown.
De to danskere, der stod bag showet, smilede om kap.
“We will,” svarede Caspar Phillipson, skuespilleren, der blev verdenskendt for sin rolle som præsident Kennedy i storfilmen Jackie. Hans makker i showet, Anders Agner Pedersen, nikkede enigt:
“Absolutely!”

Hvad der var startet som en ide mellem de to danske Kennedy-nørder nogle måneder tidligere, var nu nået hele vejen til Washington, premieren var veloverstået, alt udsolgt og med live streaming på Washington Posts net-platforme.

Ideen til showet var opstået et par måneder tidligere hjemme i København. Da Anders havde hørt at Caspar skulle spille rollen som JFK i Jackie, kontaktede han ham for at spørge om han havde lyst til at bidrage med et kapitel til den kommende bog JFK100. Caspar takkede ja og derfra tog samarbejdet hurtigt fart. Den danske premiere på Jackie skulle afholdes i starten af januar 2017, og det var der, Agner og Phillipson første gang stod på scenen sammen. Castet til de roller, de kendte. Anders som USA-analytikeren og forfatter til flere Kennedy-bøger. Caspar som skuespilleren, der kunne fortælle om, hvordan det var at spille rollen om et af de største amerikanske ikoner nogensinde.

Ideen om at fortsætte Kennedy-samarbejdet tog fart. Det skulle handle om talerne. En fælles passion for både Anders og Caspar. For Anders, fordi han i sommeren 2010 havde mødt Ted Sorensen i dennes hjem i New York til en længere samtale om talerne og samarbejdet med præsidenten. Og for Caspar, fordi en stor del af forberedelsen til rollen som JFK var sket ved at se talerne, nærstudere dem og lære Kennedys særlige måde at tale på.

Rollefordelingen i showet ville være det samme som til premieren. Anders kunne fortælle historierne om disse ikoniske taler, hvordan de var blevet til, tiden de var givet i og hvad formålet havde været med dem. Og Caspar ville i rollen som præsident Kennedy holde talerne undervejs i showet.

Hurtigt blev de to enige om de tre taler, der skulle danne rammen om showet. Indsættelsestalen, fredstalen og Berlintalen. Og så, som noget helt særligt, kunne Caspar i slutningen af showet holde en bid af de sidste tale, som i sin tid var blevet skrevet til Kennedy, men som han desværre aldrig selv havde nået at holde, nemlig den tale, han skulle have holdt ved arrangementet i Dallas den 22. november 1963. En tale, der ikke er særlig kendt, al den stund den aldrig er blevet holdt, men som findes i arkiverne, heriblandt talesamlingen ´Let The Word Go Forth´, som Ted Sorensen i sin tid redigerede.

Der var gået et sug igennem tilhørerrækkerne til premiere-aftenen i Washington, da Anders i slutningen af showet havde fortalt om talen. Og der var blevet fældet mere end et par tårer, da Caspar efterfølgende havde holdt en del af talen.

‘The Speeches Of President Kennedy’ fik en forrygende modtagelse i den amerikanske presse i kølvandet på premieren. ‘They could be the guys. The Danish JFK guys,’ skrev Washington Post i den store to siders artikel, de bragte i kølvandet på premieren.

På tirsdag, den 9. maj, vender ´The Danish JFK Guys´ så hjem til Danmark med showet for en stund. Det sker på Østre Gasværk i København, inden turen går videre til Berlin. Her skal de blandt andet opføre showet på det berømte Schöneberg Rathaus, hvor Kennedy i sin tid holdt Berlin-talen. Når alt det er overstået, går turen tilbage til staterne, hvor nye shows samt optagelserne til en amerikansk dokumentarfilm med udgangspunkt i showet, venter.

Der er ganske få billetter tilbage til det danske show, der også tæller en særlig præsidentmenu, samt vidunderlig operasang, leveret af Andrea Pellegrini.

Der er langt op til en storslået Kennedy-aften på Østre Gasværk!

Vi glæder os til at se jer alle sammen!

Køb billetter til ‘The Speeches Of President Kennedy’ her

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen