Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Tid til at samle Ohio efter barsk valgkamp

Efter flere måneder, hvor fokus har været rettet mod svingstaten, begynder hverdagen nu igen i Ohio. Valgresultatet blevet en blandet landhandel, som hverken kan kaldes en klar sejr for Demokraterne eller Republikanerne. Vælgernes budskab er tydeligt. De ønsker samarbejde

Af Zoe Thomas

WANDSWORTH, OHIO: En halv time efter midnat natten til onsdag kunne den tidligere borgmester og forretningsmand, Jim Renacci, fejre, at han var blevet valgt til Repræsentanternes Hus som repræsentant for Ohios 16. distrikt. Slaget om netop det distrikt har været et af de mest bitre og dyre.
”Jeg er dybt beæret over den mulighed, som vælgerne i det 16. distrikt har givet mig ved at give mig muligheden for at tjene som deres stemme i Washington. Som jeg hele tiden har sagt, så handlede det her valg om mennesker, ikke om partipolitik og jeg ser frem til at genoptage arbejdet på vegne af distriktet og tage det store slæb, der er nødvendigt for at få repareret vores ødelagte økonomi,” sagde Jim Renacci blandt andet i sin sejrstale i onsdags.

Hans tale fandt sted mindre en time efter, at nyhedskanalerne over hele landet havde erklæret, at Ohios 18 valgmandsstemmer gik til præsident Obama, og dermed var med til at sikre ham endnu fire år ved magten. På samme måde som Renacci gjorde det i Ohio, adresserede præsident Obama også problemerne omkring partiskellene, der har skabt stor splid over alt i landet under vejs i valgkampen. I sin sejrstale i Chicago, sagde præsidenten følgende om problemstillingen:
”Jeg vil gerne takke hver enkelt amerikaner, som har været en del af dette valg. Uanset, om du har stået med et Obama skilt eller et Romney skilt, så har du givet din mening til kende og været med til at gøre en forskel. I de kommende uger ser jeg frem til at sætte mig ned sammen med guvernør Romney for at tale om, på hvilke områder vi sammen kan arbejde for at få det her land fremad.”

En splittet stat
Obamas sejr i Ohio kom først og fremmest fra den store opbakning, han nyder i de større byer. Progressive organisationer, handelsforeninger og Obama kampagnens egne frivillige har været massivt til stede i de områder, der traditionelt har en lav valgdeltagelse, blandt andet ved at banke på folks døre eller efterlade flyers for at minde folk om vigtigheden af, at de gik hen og stemte. Bekymringen gik ikke så meget på, at disse vælgere ikke støttede Obama, men at præsidenten kunne risikere at tabe staten, hvis ikke nok af disse vælgere mødte frem og stemte.

Deres indsats viste sig at give pote, for som sagt endte Obama med at vinde Ohio ved præsidentvalget. De øvrige valg, der fandt sted i delstaten samme dag, udstiller imidlertid, at borgerne i Ohio ønsker kompromiser fremadrettet. Med genvalget af den demokratiske senator, Sherrod Brown er Ohio repræsenteret med en demokrat og en republikaner i Senatet. På trods af, at Obama fik Ohios støtte, ændrer det ikke på, at blot fire ud af de i alt 16 politikere, der repræsenterer Ohio i den amerikanske kongres, er demokrater.
Fokus i begge partier er fortsat rettet mod økonomien, men det er blevet lige så vigtigt for politikerne både i Ohio og i resten af landet at forholde sig til nødvendigheden af samarbejde. Demokraterne skal finde ud af, hvilke nedskæringer de kan leve med, mens Republikanerne skal finde ud af, hvilke skattestigninger, de kan gå med til.

”Vi er en stor amerikansk familie, og vi står og falder som en nation og som et folk,” sagde præsident Obama i sin sejrstale på valgnatten.

I Ohio håber vælgerne på, at præsidentens budskab om samarbejde mellem partierne vil danne ramme for de kommende års politiske arbejde. Både på delstatsniveau og i Washington D.C. nu hvor hverdagen efter valget begynder igen.

Zoe Thomas er bachelor i international relations fra St. Andrews University i South Carolina. Har desuden en mastergrad i journalistik blandt andet fra University of London. Er oprindeligt fra Brooklyn, New York og bor nu i Ohio, hvorfra hun dækker amerikansk politik og samfundsforhold for Kongressen.com

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen