Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

‘Tilsammen bliver Trump og Pence en god pakke’

På konventets næstsidste aften blev det vicepræsidentkandidatens tur til at holde tale. Mike Pence fremstod som en god konservativ politiker, som kan hjælpe Trump med at samle partiet.

CLEVELAND, OHIO: ”Jeg er kristen, konservativ og republikaner – i den rækkefølge”. Sådan lyder den korte præsentation Mike Pence foretrækker, og som han også benyttede i aftenens tale. Her fik Pence etableret sig selv som en stabil og troværdig person med klassiske konservative holdninger, hvilket er lige præcis den rolle, han er castet til som Donald Trumps vicepræsidentkandidat.

Pences tale blev dog overskygget af Ted Cruz, som kort tid forinden havde været på scenen med en tale, hvor han undlod at anbefale folk at stemme på Trump. Det bragte utilfredshed i salen, hvor mange stadig buede, da det blev Pences tur til at vise, hvem han er.

”Trump er kendt for sin store personlighed, en farverig stil og masser af karisma. Jeg tror, han ledte efter én, der kunne skabe lidt balance,” fortsatte Pence.

Og det er bestemt ikke nogen hemmelighed, at Donald Trump skal bruge Pence til at signalere, at han gerne vil samle partiet. Da Pence fredag blev den officielle kandidat til posten, var medierne hurtigt fyldt med historien om, at Pence bestemt ikke var Trumps personlige favorit, og at Trump i sidste øjeblik inden offentliggørelsen forsøgte at få lov til at vælge om. Siden har Trump også åbent erkendt, at Pence er blevet valgt for at forene republikanerne under Trumps fane.

Ud af de valgmuligheder Trump havde på hånden, var Mike Pence det sikre valg. For det første har Pence den politiske erfaring, som Trump mangler, idet Pence har siddet 12 år i Repræsentanternes Hus, før han blev guvernør i Indiana. For det andet er Pence en god evangelisk kristen, som siger nej til abort og homoseksuelle ægteskaber. For det tredje kommer Pence fra Midtvesten, hvor Trump er på vælgerjagt i stor stil. Håbet er, at Pence kan appellere til de republikanere, der ellers har været skeptiske over for Trumps kandidatur.

De konvent-deltagere, jeg taler med, virker positive over valget af Pence. En af dem er Daniel Bernard, der er delegeret fra Michigan. Han har fulgt med i Pences arbejde i nabostaten Indiana og mener, det er et godt valg: ”Han har skabt mange nye job og generelt været god for økonomien i Indiana. Jeg tror ikke, Pence kan flytte stemmer, men han kan være med til at forsikre mange republikanere om, at det kan fungere med Trump som præsident.”

Netop økonomi og jobskabelse var et af de emner, Pence kom ind på i talen. Han brugte også tid på at advare mod Hillary Clinton, som han kaldte for ”Secretary of Status Quo”. Pence sørgede i det hele taget for at holde sig til de ting, han og Trump er enige om.

Der er ellers flere politiske spørgsmål, hvor de to ligger langt fra hinanden. Trump er stærk modstander af frihandelsaftalen TTP, mens Pence støtter den. Trump vil forbyde muslimer at rejse ind i USA, hvilket Pence tidligere har kritiseret. På den måde kan man blive ved med at nævne områder, som adskiller de to.

Cherry Creekmore fra Texas er ikke bekymret for, at det nye makkerpar er for uenige. ”Så mange forskelle, synes jeg heller ikke, der er. De må mødes på midten – ligesom man gør i et ægteskab,” siger hun med et smil. Hun mener også, at Pence er det rigtige valg for Trump: ”Hvis den ene er ying, så er den anden yang. Jeg tror, han kan hjælpe med at tiltrække stemmer og opbakning fra partiets højrefløj. Jeg selv er moderat, så tilsammen bliver Trump og Pence en god pakke.”

Efter Pences tale kom Trump ud på scenen, og de modtog begge en stor hyldest fra salen.
De delegerede var i det hele taget gavmilde med bifald undervejs i talen og kom med tilråb som; ”Mike, Mike, Mike” og siden; “Trump, Trump, Trump.” Det så i den grad ud til, at konventets deltagere i hvert fald har købt den samlede pakke.

Written By

Agnete Wismer er freelancejournalist med base i Chicago. Hun har tidligere arbejdet på TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS. Forfatter til ‘Byen De Kalder Chiraq’ og tilknyttet Kongressen.com som indenrigspolitisk skribent.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen