Kongressen.com
Analyse BRIK-panel

Tirsdag er BRIK-dag på Kongressen.com

BRIK-landene Brasilien, Rusland, Indien og ikke mindst Kina har i de seneste år fået en stadig større rolle på den internationale scene. Og selv om USA fortsat er verdens supermagt, så er det i en verden, hvor BRIK-landene har stor indflydelse. Derfor er vi her på Kongressen.com stolte over at kunne præsentere BRIK-panelet, som hver uge sætter fokus på BRIK-landene og deres relation til USA

Den internationale magtbalance er under forandring. USA er stadig verdens supermagt og vil fortsat være det i fremtiden. Når der så alligevel sker forskydninger i de globale magtforhold, skyldes det især, at BRIK-landene er på vej frem. Brasilien, Rusland, Indien og Kina er fire vidt forskellige lande, men er både hver for sig og sammen blevet stadig mere indflydelsesrige globalt. Af samme grund er de også lande, som USA er nødt til at tage alvorligt.

Her på Kongressen.com er vi derfor glade for at kunne præsentere vores nye BRIK-panel, der hver tirsdag vil analysere de enkelte BRIK-lande og deres relation til USA.
BRIK-panelet  består af professor Steen Fryba Christensen fra Aalborg Universitet, der analyser Brasilien, forskningskoordinator ved Forsvarsakademiet Flemming Splidsboel Hansen analyserer Rusland, professor Jørgen Dige Pedersen fra Aarhus Universitet Indien, og endelig står journalist og cand.public med speciale i Kina, Jonas Løvschall-Wedel, for K’et i BRIK-panelet.
God fornøjelse med dagens analyse om forholdet mellem USA og Brasilien og med BRIK-panelet fremover.

Læs også

Rigtig god sommer fra alle os på Kongressen.com

Anders Agner Pedersen

Frafaldne Republikanere går til angreb på Trump

Mads Høeg-Mikkelsen

Over 300 virksomheder boykotter Facebook

Katrine Villarreal Villumsen

Her lurer nogle af overraskelserne ved kongresvalget i november

Lars Græsborg Mathiasen

Russisk dusør for drab i Afghanistan bekymrer på flere niveauer

Philip Chr. Ulrich

Præsidentvalgkamp set gennem en græsrods øjne

Camilla Sebelius Winther