Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Trade Council opruster rådgivning i USA

Omkring en fjerdedel af de 65 nye rådgivere i Trade Council skal styrke eksporten til USA.

Omkring en fjerdedel af de 65 nye rådgivere i Trade Council skal styrke eksporten til USA.

I de næste to år, bliver der skruet op for eksportindsatsen på det amerikanske marked. Ud af de 65 nye sektorrådgivere, som Trade Council har ansat på 28 repræsentationer, får cirka en fjerdedel, eller omkring 16 personer, fokus på USA.

Det sker for at få eksporten tilbage på sporet efter coronapandemien og for at udnytte de mulighederne i såvel genåbningen, som i de store stimulipakker i USA, skriver Trade Council i en pressemeddelelse.

De nye rådgivere skal blandt andet sætte ind på områder som vand og miljø, energieffektivitet og landbrug og fødevarer, der alle er en del regeringens plan for at styrke den grønne eksport til USA.

“Ressourcerne bliver en central del af den danske grønne eksportfremmeindsats i USA, der i tæt samarbejde med erhvervslivet er i fuld gang. Med de ny ressourcer styrkes både myndighedssamarbejdet inden for energi på føderalt og delstatsniveau, samt den direkte eksportindsats inden for en række af de grønne sektorer,” skriver Trade Council i meddelelsen.

Et af de andre områder, der styrkes, tegner sig for cirka en tredjedel af al eksport til USA: life science industrien med giganter som Novo Nordisk i front.

“Trods støt stigende vækst inden for sektoren de sidste ti år er der fortsat et uudnyttet potentiale på det globale marked. I 2020 udgjorde life science industri 22 pct. af den samlede danske eksport, men der er udsigter til, at sektoren kan nå endnu større højder,” lyder vurderingen fra Trade Council.

En af vejene til det er at hjælpe virksomhederne med at komme i dialog med beslutningstagerne på området. Det er nemlig vigtigt “i en tid med øget konkurrence, forøget lovgivningskompleksitet og markedsbarrierer”.

“Life science området er typisk også et felt med stram regulering, hvor det kan være svært for virksomhederne at komme i dialog med beslutningstagerne – her kan de nye sundhedsrådgivere altså påtage sig en faciliterende rolle for de danske virksomheder.”

Prioriteringen af indsatsområderne er sket i samarbejde med erhvervslivet, som via regeringens genstartsteams kom med deres anbefalinger til at få gang i eksporten i september sidste.

Også det handelspolitiske område styrkes med nye ressourcer i USA.

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Courtroom

Højesteret fortsætter sin hårde kurs over for forsøg på at indføre mere strikse regler om våben

Feature

Amerikansk-danske Metallica spiller i aften den første af weekendens to koncerter på 'M72'-turneen i København.

Feature

Den 14. juni er det flagdag i USA og Kongressen.com har været en tur i arkiverne for at kigge nærmere på historien bag flaget

Interview

Tag valgkampen seriøst, lød det fra filmaktuelle Viggo Mortensen den anden aften - og flere andre skuespillere blander sig nu i 2024-valget

Copyright © 2021 Kongressen