Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Eksperter ser gode takter i ny grøn eksportstrategi

Den grønne eksport til USA skal på styrkes med 45,6 mio. kr. frem mod 2023. Positivt mener eksperter, men svært at måle effekten. 

Den grønne eksport til USA skal styrkes med 45,6 mio. kr. frem mod 2023. Positivt mener eksperter, men svært at måle effekten. 

Havvind, energieffektivitet, vand og bæredygtig landbrugs- & fødevareteknologi er de fire brancher, som får et skub i ryggen frem mod 2023 i form af 45,6 mio. kr. og en lang række indsatser.

De er nemlig udpeget som Danmarks grønne styrkepositioner, der har USA som et “nøglemarked”. Det fremgår en af en meddelelse fra Udenrigsministeriet og af strategien, som formelt hedder “Handlingsplan for en styrket grøn eksport til USA”. 

Den får en relativt varm modtagelse af to eksperter med eksport og USA som arbejdsområde, selvom de hver især sætter fingrene på nogle ømme punkter. 

“Grundlæggende er det fornuftigt set, at der er nogle styrkepositioner, som Danmark skal satse på,” siger Philipp Schröder, professor i økonomi ved Aarhus Universitet med speciale i udenrigshandel. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Grøn eksport

Hvad har det givet ti ambitiøse danske virksomheder at slå sig sammen i et USA-netværk? Og hvordan ser 2022-udsigterne ud?

Business-profiler

Læs første udgave af vores Q&A om eksport til USA i året der gik, og året der kommer.

Business-profiler

Medicinalselskabet Lundbecks øverste chef i Nordamerika forlader selskabet. Det giver karrierehop til dansk chef.

Business

Få det samlede overblik over julemånedens vigtigste eksport-datoer her.

Copyright © 2021 Kongressen