Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Eksperter ser gode takter i ny grøn eksportstrategi

Den grønne eksport til USA skal på styrkes med 45,6 mio. kr. frem mod 2023. Positivt mener eksperter, men svært at måle effekten. 

Den grønne eksport til USA skal på styrkes med 45,6 mio. kr. frem mod 2023. Positivt mener eksperter, men svært at måle effekten. 

Den grønne eksport til USA skal styrkes med 45,6 mio. kr. frem mod 2023. Positivt mener eksperter, men svært at måle effekten. 

Havvind, energieffektivitet, vand og bæredygtig landbrugs- & fødevareteknologi er de fire brancher, som får et skub i ryggen frem mod 2023 i form af 45,6 mio. kr. og en lang række indsatser.

De er nemlig udpeget som Danmarks grønne styrkepositioner, der har USA som et “nøglemarked”. Det fremgår en af en meddelelse fra Udenrigsministeriet og af strategien, som formelt hedder “Handlingsplan for en styrket grøn eksport til USA”. 

Den får en relativt varm modtagelse af to eksperter med eksport og USA som arbejdsområde, selvom de hver især sætter fingrene på nogle ømme punkter. 

“Grundlæggende er det fornuftigt set, at der er nogle styrkepositioner, som Danmark skal satse på,” siger Philipp Schröder, professor i økonomi ved Aarhus Universitet med speciale i udenrigshandel. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen