Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Trump jubler i sit første rally efter Mueller-undersøgelsen

Præsident Donald Trump holdt torsdag sit første Make America Great Again-rally efter specialanklager Robert Mueller afleverede sin længe ventede rapport om Ruslands indblanding i 2016-valgkampen til Justitsminister William Barr. Kongressen.com var med.

GRAND RAPIDS, Michigan — Det er ikke tilfældigt, at præsidenten tidligt i 2020-valgkampen tog til Michigan. Staten var med til at afgøre valget i 2016 til Trumps fordel, da han vandt staten med 0,3 procentpoint, 11.000 stemmer.

Under sin valgkamp besøgte Trump Grand Rapids to gange, og det var her, han havde sit sidste kampagnebegivenhed i 2016, på natten til valgdagen.

Trump var blandt andet i stand til at vinde i Midtvesten, fordi han lovede at bringe jobs og velstand tilbage til arbejderklassen i Rustbæltet, hvor bil- og stålindustrien ikke har det samme image, som de havde engang. Og arbejdsløsheden er også blevet lavere i både Michigan og resten af USA siden Trump overtog Det Ovale Kontor i januar 2017.

Derfor var det mest udbredte slogan til mødet, udover MAGA, også ”JOBS! JOBS! JOBS!”

At arbejdsløsheden har været stødt faldende siden 2009, og at den trolds alt er faldet med mindre en et procentpoint under Trump-administrationen, er tilsyneladende en mindre vigtig detalje.

Der er heller ikke meget tvivl om, hvilke grupper præsidenten forsøger at høste stemmer hos; halvanden time inden Trump selv gik på scenen, startede en lokal politiker Grand Rapids-mødet med en bøn til Gud og Jesus, der fik (størstedelen) af det næsten fuldstændigt hvide publikum til at tage kasketten af for en stund.

Donald Trump Jr., der talte kort tid inden sin far, satte for alvor gang i kedlerne ved at angribe demokraterne og medierne. ”AOC sucks” og ”CNN sucks,” råbte publikum, opildnet af Trump Jr., der blandt andet brugte sin tid på at tale om Green New Deal og sin fars sejr i forhold til Mueller-undersøgelsen

Og da præsidenten selv gik på scenen, kom der mere benzin på sejrsbålet.

”Bilproducenterne kommer tilbage. Husk at jeg sagde, at jeg ville få dem tilbage,” sagde Trump til det bilglade Michigan-folk.

ISIS er slået, skatten er sænket, der er masser af vækst. Men vigtigst af alt:

”Efter tre års løgne”, sagde Trump, ”er Ruslandsfuppet endelig slut.”

”Robert Mueller var en gud for demokraterne, indtil han sagde, at der ikke var noget aftalt spil. Nu er han ikke så populær,” sagde Trump.

Muellers undersøgelse var, ifølge præsidenten, ”intet andet end et ondsindet forsøg på at underminere det Amerikanske folk,” finansieret af Hillary Clinton og DNC og støttet af medierne.

”De skal holdes til ansvar, for det var løgne det hele, og de skal for retten,” sagde Trump.

Der gik kun et par minutter, før Trump første gang pegede på journalisterne i salen og opildnede sit publikums vrede mod ”fake news.”

”De korrupte journalister, de totalt uærlige besserwissere. Og, for resten, de ved godt, at det ikke er sandt. De vil bare have høje seertal,” sagde han. ”Og de har aldrig været mere korrupte end de er i dag.”

Trump brugte en stor del af sine tale på at fremhæve, hvor stor en underdog han blev gjort til i 2016, og at det blandt andet var hans sene besøg til Grand Rapids, der sikrede ham, hvad han kaldte en historisk sejr.

”Nu har jeg gjort mere, end jeg nogensinde lovede, at jeg ville gøre,” sagde Trump om de to år siden sin indsættelse.

Han kiggede også frem mode 2020-valget og sagde blandt andet, at han mener for tidligt at have slået den demokratiske kandidat og senator, Elizabeth Warren, som han kalder ”Pocahontas,” og at han er nødt til at tage det mere roligt, så kampen ikke slutter allerede nu.

En lignende pointe lavede ham om Gren New Deal.

”Jeg vil helst ikke tale om det i aften, for jeg vil helst ikke tale dem væk fra det for tidligt. Jeg elsker at føre kampagne imod det.”

”Ingen køer, ingen fly. Én bil per familie,” sagde Trump. ”Hvordan tror I, det spiller i Michigan?”

Selv om Grand Rapids kun er to timers kørsel fra den canadiske grænse, kom aftenens største jubelbrøl, da Trump lovede, at muren ved den mexicanske grænse bliver bygget.  Og det kommer til at gå hurtigt, sagde han. Allerede om to uger vil han rejse til grænsen og fremvise en stykke af muren.

”Tror I, de giver os deres bedste mennesker? De giver os deres værste mennesker,” sagde Trump og gentog en af sine tidlige pointer om immigration.

”Vi vil lukke den forbandede grænse,” sagde han.

Som forventet talte Trump også om den gode økonomi, som meget vel kan være hans største succeshistorie. Faktisk har økonomien aldrig været bedre, sagde han, og det er i høj grad til gavn for minoritetsgrupper.

”Lønninger stiger substantielt for de grupper, og de gør det fantastisk. Men de stiger også for lavindkomstgrupper,” sagde han.

Og det bliver endnu bedre, sagde præsidenten, for USA er langt i forhandlinger om en handelsaftale med Kina.

”Tak Donald,” sagde præsidenten, der virkede til at være i valgkampshumør.

”Demokraterne tog folket i Michigan for givet, men med os bliver i aldrig nogensinde glemt,” sagde han. ”Demokraterne skal nu vælge, om de vil forsætte med at fuppe offentligheden med latterligt bullshit.”

Og hvad vil Trump så selv gøre?

”We will make America wealthy again. We will make America strong again. We will make America safe again,” sagde han og råbte så i kor med sit publikum:

”We will make America great again!”

Written By

Rasmus S. Jorgensen er uddannet journalist ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og University of Notre Dame. Han startede sin karriere i amerikansk journalistisk på Notre Dame Magazine, hvor han fortsat er freelanceskribent, og har siden været på South Bend Tribune. Han har tidligere boet i Arlington, Virginia, men er nu bosat i South Bend, Indiana, hvorfra han følger Midtvesten for Kongressen.com. Tlf. +1 (574) 318-6357 Mail: rschjorgensen@gmail.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen