Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Underwood er tilbage – Happy Valentine’s Day

Første sæson af ’House Of Cards’ tog verden med storm. I dag bliver anden sæson af den succesfulde serie frigivet på Netflix. Og der er intet der tyder på, at Frank Underwood har lagt kynismen fra sig, selv om han nu indtager rollen som vicepræsident

Få tv-serier har lagt gaderne øde, som det var tilfældet med ’House Of Cards’. For godt et år siden traskede en karakter ved navn Frank Underwood ind i alle politiske menneskers bevidsthed og gav begrebet antihelt en helt ny dimension. For den drevne Underwood kendte ikke bare det politiske spil i Washington D.C. Han spillede det til perfektion, og skyede ingen midler i arbejdet for at opnå sine mål.

Kevin Spacey har spillet mange store roller i løbet af sin lange karriere, men har, med rette, kunne modtage stribevis af anerkendelser for sin fremstilling af Underwood. For det burde næsten ikke være muligt, men det lykkes Spacey at præsentere Underwood på en sådan måde, at man som seer sidder med en splittet følelse af at tage afstand fra hans handlinger men samtidig ikke helt kan lade være med at håbe at det går godt.
At han så samtidig leverde one-liners som:
’Everything is about sex. Except sex. Sex is about power’, ’No one is a boy scout, not even boy scouts’ og ’Friends makes the worst enemies,’ ja, det har ikke gjort hans kult-status mindre.

I dag er ventetiden omsider forbi og 2. sæson af ’House Of Cards’ er blevet frigivet af Netflix. Og alt tyder på, at serien fortsætter ufortrødent, hvor den slap for godt et år siden. Da vi forlod Underwood, Stamper, Zoe Barnes og resten af slænget, havde Underwood fået kørt sig selv i stilling som ny vicepræsident. Og det er netop der, 2. sæson starter.

Vicepræsident Underwood
Vejen derhen var hverken køn eller uden bump. Men nu er han der, ikke desto mindre. Amerikas næstmest magtfulde mand hedder nu Francis J. Underwood. Og kender vi ham ret, ja, så har han ikke tænkt sig at tage til takke med åbninger af nationalparker og diverse udlandsrejser. Han vil formentlig en hel del mere med magten. Og har formentlig heller ingen planer om at lade sig nøje med at være den næstmest magtfulde mand i Amerika.

Der venter en weekend i Underwoods tegn. Og der skal nok være mere end et par enkelte, der mandag morgen møder på arbejde med en splittet følelse af henrykkelse, forargelse og appetit på mere. Men så er det jo heldigt, at det allerede er meldt ud, at der også kommer en sæson 3.
Hvad der venter i sæson 2, er vi mange, der skal bruge en del af weekenden på at finde ud af. Der er lagt op til drama.
Selv om Underwood formentlig selv ville bagatellisere det og sige:
”You might very well think that. I couldn’t possibly comment.”

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen