Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Underwood for President 2016

I dag har 4. sæson af ‘House Of Cards’ premiere. Dermed er ventetiden for de mange fans både her i Danmark og i resten af verden omsider forbi. Og vi bliver klogere på, om det lykkes Frank Underwood at holde fast i magten

Det kunne næsten ikke være bedre iscenesat. Under en reklamepause i en af de utallige republikanske tv-debatter sidste efterår, kørte en valgvideo over skærmen. En video, der lige så godt kunne have været produceret af en af spidskandidaterne, men nej. I stedet var manden, der i videoen bad om amerikanernes stemmer selveste Francis J. Underwood. Manden, der gennem tre sæsoner har henrykket og forarget publikum i ‘House Of Cards’ og som i videoen til slut kunne meddele, at fortsættelsen i Machiavelli-fortællingen fulgte fredag den 4. marts 2016, blot tre dage efter virkelighedens Super Tuesday.

Sæson fire fortsætter, hvor sæson tre slap. Det vil med andre ord sige, at Underwood er i fuld gang med sin valgkamp, forholdet mellem ham og hustruen Claire er køligt og i Moskva gør den russiske præsident Petrov, i Lars Mikkelsens skikkelse, fortsat livet surt for sin amerikanske kollega.

Der er med andre ord lagt op til krig på flere fronter for Underwood. For selv om han nu har kæmpet sig helt op på magtstigens allerøverste trin, så er det langt fra det samme som, at den tidligere whip sidder sikkert på tronen. Snarere tværtimod.

I de seneste dage har annonceringen været massiv, der har været videoer med Underwood, annoncer udformet som valgplakater og i det hele taget er der bygget op til endnu et House Of Cards-brag. Og uden at røbe for meget, kan det allerede nu slås fast: Skuffet bliver man bestemt ikke. Der er drama for alle pengene nok engang. Og både Kevin Spacey og Robin Wright er i rollerne som Frank og Claire Underwood skræmmende stærke, nøjagtig som i de foregående sæsoner. Det bliver desuden til et gensyn med Lars Mikkelsen, der som altid er fremragende, og leverer Petrov-karakteren lige så overbevisende, som i den forrige sæson.

Netflix har allerede meddelt, at der også kommer en sæson fem til næste år. Men inden da kan man passende kaste sig over sæson fire. For keder sig, det gør man alrig i Underwood-ægteparrets selskab.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen