Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Bidens agenda om fagforeninger savner resultater

På erhvervsområdet har Biden haft en stribe juridiske udfordringer, som fortsætter ind i 2022.

På erhvervsområdet har Biden haft en stribe juridiske udfordringer, som fortsætter ind i 2022.

I anledning af at Joe Biden 20. januar 2022 har været præsident i et år, bringer Kongressen.com i dagene op til forskellige perspektiver på, hvordan han har klaret sig.

I dag med Kongressens jurist Emil Lauszus, der vurderer hvilke juridiske udfordringer med betydning for erhvervslivet, som har stået øverst på Bidens agenda.

Klima

2021 så store ændringer i måden klima og miljø blev omtalt. Biden satte den grønne omstilling i fokus, og udover at genindtræde i Parisaftalen, startede Biden-administrationen en række initiativer vedrørende drikkevand, miljøretfærdighed og drivhusgasudslip.

Den største sejr på klimaområdet har været vedtagelsen af ”Infrastructure Investment and Jobs Act”, som allokerede 73 milliarder dollar til investeringer i energieffektivisering og modernisering af USA’s elnet.

En del af Bidens klimaagenda er midlertidigt sat på pause, da Højesteret i februar 2022 skal beslutte om Det Amerikanske Miljøagentur (EPA), har beføjelse til at fastsætte føderale begrænsninger på kraftværkers udledning af drivhusgasser. Afgørelsen kommer juni 2022. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Written By

Emil Friis Lauszus er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og læste et semester på Ruprecht-Karls-Universität i Heidelberg, hvor han studerede amerikansk og tysk ret. Han har tidligere arbejdet på Den Amerikanske Ambassade i København og som advokatfuldmægtig for Kammeradvokaten. I dag er han bosat i Washington, D.C. Tilknyttet Kongressen.com som juridisk analytiker.

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen