Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

5 faktorer, der gjorde 2021 til et forrygende år for USA-eksport

Enorme investeringer, åbne grænser og nye danske eksportstrategier er nogle af de faktorer, der gør 2021 til et godt år for dansk eksport.

Enorme investeringer, åbne grænser og nye danske eksportstrategier er nogle af de faktorer, der gør 2021 til et godt år for dansk eksport.

Trods en global pandemi, der endnu ikke er overvundet, står dansk eksport til USA formentlig til at blive endnu højere end rekordåret 2020, hvor den kom op på omkring 170 mia. kr.

Det skyldes en række positive faktorer i både Danmark og USA.

USA genindtrådte i Parisaftalen

Begynder vi på den anden side af Atlanten, var 2021 året, hvor USA igen tilsluttede sig Parisaftalens løfter om at holde den globale temperaturstigning på maksimalt to grader i dette århundrede. En aftale som Donald Trump havde som valgløfte at trække USA ud af.

Det er positivt for dansk eksport, fordi USA, som verdens største CO2-udleder, i den grad har brug for hjælp til at skære i drivhusgasudledningerne. 

Som mange danske virksomheder, der har været med erhvervsdelegationer til USA eller har amerikanske kunder påpeger, er store dele af særligt produktionen inden for en række brancher præget af en tankegang, der ligger langt fra den danske og vesteuropæiske.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen