Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Analytikere: Novo ruster sig til fremtiden med USA-opkøb

Novo Nordisk har med et opkøb til knap 22 mia. kr. været på indkøbstur i USA, hvor markedet for fedme-relaterede sygdomme vokser kraftigt.

Novo Nordisk har med et opkøb til knap 22 mia. kr. været på indkøbstur i USA, hvor markedet for fedme-relaterede sygdomme vokser kraftigt.

Novo Nordisk har lavet sit største opkøb nogensinde med købet af det amerikanske biotekselskab Dicerna for knap 22 mia. kr. Det har hovedkvarter i Lexington, Massachusetts og med i købet følger cirka 320 medarbejdere. 

Det skal blandt andet øge pipelinen af medicin til mennesker, som lever med sygdomme som diabetes, overvægt og hjertekarsygdomme, siger Marcus Schindler, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk i en pressemeddelelse

Selvom 22 milliarder kr. ikke ligefrem er håndører, er Novo Nordisk ikke alene Danmarks mest værdifulde selskab, men også et af verdens største medicinalselskaber. 

Fra sin analytikerstol i Jyske Bank, vurderer senioranalytiker Henrik Hallengreen Laustsen derfor, at prisen virker fornuftig. 

Opkøbsjagt i USA overrasker ikke

Den kunne da også have været langt højere, hvis ikke kursen på Dicerna var blevet næsten halveret på grund af et fejlslagent fase 2-studie af et lægemiddel.

“Ja, kursen tog et dyk, og det er klart, at det er nemmere at betale 80 pct. i præmie for en aktie, der lige har fået et hak. Jeg er nu ikke afvisende overfor, at Novo Nordisk havde købt selskabet uanset hvad,” siger Henrik Hallengreen Laustsen.

Præmien på de 80 pct., henviser til den gevinst Novo Nordisk tilbyder aktionærerne for at sælge deres aktier, og det ligger formentlig i et fornuft leje, mener han. 

Det er ikke et tilfælde, at Novo igen er gået på opkøb i USA, mener senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen. 

“USA er verdens største medicinalmarked. Det er også der medicinalselskaberne henter en stor del af deres omsætning og indtjening.” 

Opkøb udvider Novos forretningsben

Dicerna er blandt andet specialiseret i en genteknologi kaldet RNA, som sænker kroppens produktion af proteiner, der forårsager sygdom. Det kan, med årene, blandt andet modvirke fedtlever, som kan være en følge af diabetes eller overvægt. 

Derfor passer teknologien godt til Novos overordnede strategi, fortæller senioranalytiker i Jyske Bank Søren Løntoft Hansen. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen