Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Bustrup: “Flere virksomheder bør eksportere til USA”

Thomas Bustrup, viceadm. direktør i Dansk Industri (DI) med ansvar for internationale forhold, har høje forhåbninger til eksporten i 2022.

Kun 3.000 danske virksomheder har fundet vej til vores største eksportmarked, USA. Det er langt under niveauet for det næststørste marked.  

Blot 3.000 virksomheder er ansvarlige for eksporten til USA, som i 2020 var på 168 mia. kr. 

Det kan vi gøre bedre, så flere virksomheder prøver kræfter med det amerikanske marked. for mulighederne er store, lød opfordringen fra Thomas Bustrup, viceadm. direktør i Dansk Industri (DI) med ansvar for internationale forhold (foto).

“Tallene viser, at det især er store spillere inden for farma, som dominerer en tredjedel af eksporten til USA. Det efterlader en fornemmelse af, at vi bør kunne gøre mere,” sagde han ved Danish Export Associations eksportkonference i Horsens torsdag, da Kongressen.com fangede ham efter hans oplæg. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Courtroom

Justitsminister Merrick Garland bliver afgørende for at Bidens andet år som præsident bliver bedre end det første.

Copyright © 2021 Kongressen