Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Danfoss og Rockwool i USA kalder på grøn regulering

To af de tunge danske virksomheder, som ser store forretningsmuligheder i USA’s grønne omstilling, delte deres største udfordringer ved New York Climate Week.

Danfoss, Tallahassee, Florida. Foto: Presse

Når man gør regnskabet op i forhold til investeringer versus besparelser på lang sigt, er businesscasen god for produkter fra Danfoss og Rockwool. Både set fra et bunlinjeperspektiv og med klimabriller, ifølge virksomhederne selv. 

Det skal forbrugere, virksomheder og lovgivere dog også for alvor opdage, hvis den grønne omstilling af bygningsmassen skal lykkes. Og det skal den, for at USA når sit klimamål i 2030. 

Det inkluderer en reduktion af drivhusgasudledninger på mellem 50-52 pct. versus 2005-niveau. Bygningsmassen anslås at stå for mellem 40-60 pct. af de samlede udledninger. 

“Som Lars sagde er FN’s seneste klimarapport tydelig. Den kalder på handling,” lød det fra John Gaylen, president for Danfoss i Nordamerika. 

Han refererede til Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør for DI, som stod for online-konferencen i partnerskab med State of Green, Danish Cleantech Hub og NYSERDA under New York Climate Week sidst i september. 

Heldigvis eksisterer meget af den nødvendige teknologi allerede. Vi bruger den bare ikke i tilstrækkelig grad, tilføjede Johan Gaylen.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Grøn eksport

Danske topledere diskuterede, hvordan grøn omstilling kan skabe lokale job, hvilket er et krav i bl.a. USA.

Business

Chefanalytikere forventer en endnu stærkere dollar i 2022 til gavn for dansk eksport til USA, trods skuffende jobtal for november.

Business-profiler

Kraftig vækst i en bestemt kategori af møbler får fynske Cane-line til at gå "all in på USA", siger direktør.

Grøn eksport

Hvad har det givet ti ambitiøse danske virksomheder at slå sig sammen i et USA-netværk? Og hvordan ser 2022-udsigterne ud?

Copyright © 2021 Kongressen