Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Danfoss og Rockwool i USA kalder på grøn regulering

To af de tunge danske virksomheder, som ser store forretningsmuligheder i USA’s grønne omstilling, delte deres største udfordringer ved New York Climate Week.

To af de tunge danske virksomheder, som ser store forretningsmuligheder i USA’s grønne omstilling, delte deres største udfordringer ved New York Climate Week.

Når man gør regnskabet op i forhold til investeringer versus besparelser på lang sigt, er businesscasen god for produkter fra Danfoss og Rockwool. Både set fra et bunlinjeperspektiv og med klimabriller, ifølge virksomhederne selv. 

Det skal forbrugere, virksomheder og lovgivere dog også for alvor opdage, hvis den grønne omstilling af bygningsmassen skal lykkes. Og det skal den, for at USA når sit klimamål i 2030. 

Det inkluderer en reduktion af drivhusgasudledninger på mellem 50-52 pct. versus 2005-niveau. Bygningsmassen anslås at stå for mellem 40-60 pct. af de samlede udledninger. 

“Som Lars sagde er FN’s seneste klimarapport tydelig. Den kalder på handling,” lød det fra John Gaylen, president for Danfoss i Nordamerika. 

Han refererede til Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør for DI, som stod for online-konferencen i partnerskab med State of Green, Danish Cleantech Hub og NYSERDA under New York Climate Week sidst i september. 

Heldigvis eksisterer meget af den nødvendige teknologi allerede. Vi bruger den bare ikke i tilstrækkelig grad, tilføjede Johan Gaylen.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen