Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Danmarks image som fødevarenation halter i USA

Kun få amerikanske beslutningstagere i landbrugs- og fødevaresektoren kender Danmark som fødevarenation.

Kun få amerikanske beslutningstagere i landbrugs- og fødevaresektoren kender Danmark som fødevarenation.

Kun få amerikanske beslutningstagere i landbrugs- og fødevaresektoren peger på  Danmark som fødevarenation. Det skal vi lave om på med nye midler, siger direktør for Food Nation. 

Smør, bacon og ost i massevis er bare nogle af de fødevarer, danske virksomheder eksporterer til USA, som udgør 11 pct. af den danske landbrugs- og fødevareeksport årligt. Det svarer til cirka fem mia. kr. 

Men det betyder ikke, at de købestærke amerikanske producenter, indkøbere eller sælgere i sektoren opfatter Danmark som en ledende landbrugs- og fødevarenation. Det gælder nemlig kun for 4 pct. af de  201 adspurgte i en årlig imageundersøgelse, som Food Nation står bag.  

Kløft mellem samhandel og kendskab i USA
Lise Walbom er direktør for det offentligt-private partnerskab, og hun ser muligheder i de umiddelbart skuffende tal. 

“Der er en kløft mellem den høje samhandel med USA på 11 pct. og den lave kendskabsgrad på 4 pct. blandt beslutningstagerne. Hvis vi kan løfte den relativt lave awareness, der er om os som fødevarenation nu, kan vi også løfte dansk eksport. For de to ting hænger sammen,” siger hun. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen