Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Dansk vindenergi i kapløb med tiden i USA

Det handler det om at få vindenergi-projekterne i USA i drift, så de viser deres værd, før midtvejs- og præsidentvalg, lyder det fra danske selskaber. 

Hvad betyder det for dansk vindenergi i USA, hvis det politiske flertal i Kongressen skifter til republikanernes fordel? Og hvad sker der, hvis det samme er tilfældet ved præsidentvalget om lidt over tre år? 

Sådan lød et af spørgsmålene til to af Danmarks vindkæmper i USA; Vestas og Ørsted ved konferencen Green Energy Export Day. 

Med andre ord, har den grønne udvikling bidt sig fast med føderale klimamål og infrastrukturpakker, eller kommer vinden til at blæse i en anden retning under republikansk ledelse? 

“Vores kalkule er, at hvis vi, Ørsted og leverandørerne kan hjælpe USA med at opnå, hvad de vil, så er de også villige til at betale for det,” lød det fra Kresten Ørnbjerg Christensen, head of global public affairs i Vestas med henvisning til de mange havvindprojekter, som er i proces særligt på den amerikanske østkyst. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen