Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Dansk virksomhed skal få amerikanerne i den digitale stemmeboks

Danske Assembly Voting har fået til opgave at øge valgdeltagelsen ved offentlige og lokale valg i USA.

Danske Assembly Voting har fået til opgave at øge valgdeltagelsen ved offentlige og lokale valg i USA.

Ved det amerikanske præsidentvalg i november sidste år, der endte med sejr til Joe Biden og demokraterne, stemte mere end 159 millioner amerikanere. Hele 66,7 pct. af de stemmeberettigede valgte at gøre brug af deres demokratiske ret.

Sammenlignet med danske parlamentsvalg kan amerikanerne godt gøre det bedre. Men kigger man historisk på stemmeprocenten i USA, skal vi helt tilbage til præsidentvalget i 1900 for at finde en så høj voter-turnout som i november sidste år.  

Vender man derimod blikket mod de lokale valg, er virkeligheden en helt anden. Ved borgmestervalget i Las Vegas i 2019 lå stemmeprocenten på sølle 11 pct., og kun 12 pct. valgte at stemme på deres foretrukne borgmesterkandidat i Oklahoma City samme år. 

Digitalt og mobilt valgsystem
De lave tal til lokalvalg skal et dansk firma nu forsøge at lave om på. Assembly Voting har sammen med organisationen Open Source Technology Institute (OSET) fået til opgave at udvikle et digitalt og mobilt valgsystem, som skal bruges til de offentlige valg i USA. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Andreas Brunebjerg Jørgensen er uddannet journalist fra Syddansk Universitet med speciale i amerikanske forhold. Han var researcher på bogen 'Export Across The Pond' og er tilknyttet Kongressen.com som indenrigs- og erhvervsskribent. Mobil: 53707116 Mail: andreas@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen