Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Danske rederier: Protektionisme fordyrer grøn udbygning i USA

Der er både ris og ros til Biden-administrationen, når viceadm. direktør i Danske Rederier Jacob K. Clasen ser på branchens eksportmuligheder i USA. 

“Når vi ser på USA, er det et utrolig vigtigt marked for danske rederier. Det er vores andet største efter Kina,” siger Jacob K. Clasen.

Det amerikanske marked er danske rederiers næststørste eksportmarked med salg for mere end 20 mia. kr. årligt. 

Corona, danske eksport-pakker og en ny administration i USA er tre af de markante begivenheder, som påvirker rederiernes eksport til USA pt. Vi har bedt Jacob K. Clasen tegne de nye linjer op for det vigtige eksportmarked, hvor vilkårene på nogle områder ligner lidt for meget sig selv. 

Protektionismen er ikke væk med Trump
“Ligesom Trump fokuserer præsident Biden meget på amerikansk jobskabelse, og på at købe amerikanske varer. Der er heller ingen tegn på, at Jones Act bliver lempet,” siger Jacob K. Clasen med henvisning til en ejendommelig regel, som amerikanerne er de eneste i verden, der har indført. 

Den siger, at hvis man som rederi skal arbejde med transport i amerikansk farvand, skal skibet være bygget i USA, sejle under amerikansk flag og besætningen være amerikansk.  

Det er et problem for danske rederier, der gerne vil have en bid af det boomende marked for havvindmølleparker. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen