Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Danske virksomheder kan gøre affald til energi i Houston

En ny aftale mellem Houston og Danmark åbner mange muligheder for grønne danske virksomheder. 

Da Danmarks ambassadør i USA, Lone Dencker Wisborg i maj i år kunne underskrive en samarbejdsaftale med borgmesteren i Houston, Sylvester Turner, var det kulminationen på en målrettet indsats fra generalkonsultatet i millionbyen. 

Men den slutter ikke her, fortæller generalkonsul i Houston Morten Siem Lynge, som på billedet trykker borgmesterens hånd under overværelse af ambassadøren.

Den såkaldte memorandum of understanding (MoU) er nemlig ikke i sig selv en adgangsbillet til lukrative eksportaftaler for danske virksomheder, når det gælder de milliarder Houston i de kommende år vil bruge på at blive en mere bæredygtig by. 

“Udfordringen ved at samarbejde med store byer som Houston og L.A., der er på størrelse med Danmark er, at de er store skibe, så det tager tid at ændre kurs,” siger Morten Siem Lynge.

Han fortsætter: 

“Selvom borgmesteren siger god for en aftale, er der mange folk i hele organisationen, som skal tages i ed. Vi var heldige med at få en aftale relativt hurtigt på plads i Houston, men nu er udfordringen at komme til det næste step i form af dansk salg og eksport.” 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Courtroom

Justitsminister Merrick Garland bliver afgørende for at Bidens andet år som præsident bliver bedre end det første.

Copyright © 2021 Kongressen