Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Der blev skabt rekordmange job i USA i 2021 – men ikke nok

Jobskabelsen oversteg forventningerne i 2021, men tabet af arbejdspladser, da pandemien toppede, er ikke indhentet.

Jobskabelsen i 2021 sætter rekord i faktiske tal, men skuffer i sammenligning med den samlede arbejdsstyrke. Foto: Unsplash

Det amerikanske arbejdsmarked var i 2021 både præget af skuffende jobrapporter, massedemonstrationer og udvandringer fra ansatte landet over samt en jobskabelse, der langt oversteg forventningerne. 

Sidste år blev der nemlig på bagkant af første år med corona skabt over seks millioner job, eller helt præcist 6,4 millioner, selvom også 2021 var stærkt præget af coronapandemien.

Det er et rekordhøjt antal, ifølge Washington Post, som tilskriver det diverse stimuluspakker, der har øget privatforbruget - og har medvirket til logistikkaos på verdenshavene, men det er en anden historie. 

Rekorden gælder dog kun, når man ser på de absolutte tal. Den procentmæssige jobvækst er nemlig på 4,5 pct., hvilket er et stykke under rekorden fra 1978 på 5 pct. Her blev der skabt hele 4,3 millioner job til en langt mindre arbejdsstyrke. Set med de briller, er 2021 kun det 11. bedste år, når det gælder jobskabelse, skriver Washington Post.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Courtroom

Justitsminister Merrick Garland bliver afgørende for at Bidens andet år som præsident bliver bedre end det første.

Copyright © 2021 Kongressen