Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

DI bekymret for, om reformudspil rammer eksporten

Et af forslagene i regeringens omfattende reformudspil er at lægge tre fonde sammen til en superfond. En af dem er EKF Danmarks Eksportkredit, og det bekymrer Dansk Industri.

Tre statslige fonde med fokus på at skabe vækst for danske virksomheder skal lægges sammen til én superfond, ifølge et nyt reformudspil fra regeringen.

Det drejer sig om Vækstfonden, Den Grønne Investeringsfond og EKF Danmarks Eksportkredit. Mens de to førstnævnte yder kapital og hjælper med at finde investeringer til virksomheder med vækstpotentiale, hjælper EKF eksportvirksomheder og deres samarbejdspartnere i udlandet med lån til favorable vilkår.

Selvom den nye superfond, med navnet Danmarks Investeringsfond, får hævet sit kapitalgrundlag med seks mia. kr., er Dansk Industri ikke fan af forslaget.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen