Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

DI’s USA-netværk runder 1 år

Hvad har det givet ti ambitiøse danske virksomheder at slå sig sammen i et USA-netværk? Og hvordan ser 2022-udsigterne ud?

Hvad har det givet ti ambitiøse danske virksomheder at slå sig sammen i et USA-netværk? Og hvordan ser 2022-udsigterne ud?

“Gennem 2021 er en gruppe af DI - Dansk Industris mest ambitiøse eksportvirksomheder mødtes for at sparre og lade sig inspirere af ligesindende, men også for at stille skarpt på markedsudviklingen, de største trends, mulige kunder og meget andet i USA.” 

Sådan lyder en LinkedIn-update fra DI i USA, som står bag det nu et år gamle netværk med fokus på eksport af grønne, energieffektive løsninger i byggeriet. 

Den idé sagde ti virksomheder ja tak til, deriblandt Rockwool, Danfoss og Windowmaster. For på Danmarks største eksportmarked, er særligt det grønne byggeri et af de områder, hvor delstater, byer og virksomheder med DI’s ord “stormer frem”. 

“Missionen med netværket har fra starten været at skabe rød tråd mellem den praktiske viden og de nyeste trends og tendenser, men også at skabe tid og rum til erfaringsudveksling og refleksion blandt gruppens medlemmer,” siger Mille Munksgaard, der er Senior Advisor i DI i USA om baggrunden for netværket. 

Dialog og sparring øger eksportmuligheder

Hvad her været de vigtigste resultater af netværket indtil videre? 

“En af de vigtigste kvaliteter ved netværket, er de relationer og den dialog, der opstår blandt gruppens medlemmer. Jeg oplever, at netværket sikrer kvalificeret sparring og inspirerer til at håndtere de udfordringer, eller muligheder, der opstår, så virksomhederne mere effektivt kan skabe resultater internationalt,” siger Mille Munksgaard. 

Frank Taaning Grundholm, Vice President, Global HVACR Sales i ABB. 

Det bakker en af netværkets virksomhedsledere fra ABB, der er et globalt selskab inden for elektrificering, op om. 

“Nordamerika og især USA er et essentielt marked for min forretning. Vi har en rigtig god og solid forretning allerede, men jeg er altid på udkig efter måder at støtte vores lokale salgsteam med markedsudviklingen. Samarbejdet mellem de danske virksomheder under en DI-paraply giver nogle helt unikke muligheder for at blive dybere engageret med regeringsniveauet både i staterne og føderalt. Det giver mulighed for at få indflydelse på udviklingen og at være en kendt leverandør, allerede inden der er tale om konkrete projekter,” siger Frank Taaning Grundholm, Vice President, Global HVACR Sales i ABB. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen