Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Eksport-veteran fylder rundt og forudser trusler for eksporten til USA

Ulrik Dahl, CEO for Danish Export Association, har beskæftiget sig med eksport hele sin karriere og stiller skarpt på USA i et jubilæumsinterview i anledning af, at han runder 60 år.

17. august var eksportvirksomheder fra nær og fjern samlet i Eksportens Hus i Silkeborg til 60-års-reception for Ulrik Dahl, som har været CEO for Danish Export Association med cirka 600 medlemmer gennem 18 år.

I et interview med Kongressen Business løfter han blandt andet sløret for foreningens nye strategi, der offentliggøres senere på året, og peger på, hvad han mener er den største udfordring for dansk eksport til USA.

Hvad er din største kæphest, når det kommer til eksport?

“Det er min opfattelse, at mange danskere, og politikere, ikke er klar over, hvor vigtigt det er, at vi har stærke eksportvirksomheder. 55 pct. af bruttonationalproduktet kommer fra eksporten. Så den er med til at betale over halvdelen af den velfærd vi har i form af skoler og infrastruktur. Det vil vi gerne sætte endnu mere fokus på. På grund af coronapandemien tror jeg dog, at flere har fået øjnene op for, at eksport er en vigtig driver for velfærden.” 

Hvordan har danske eksportvirksomheder udviklet sig i din tid i branchen? 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen