Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

En udfordring for demokratiet: Det tvungne eksil og fængslingen af Minoru “Sam” Araki – Afsnit II

I år er det 80 år siden, USA gjorde det til officiel politik at fængsle egne statsborgere. I tre afsnit fortæller Kongressen.com historien om japansk-amerikanske Minoru “Sam” Araki, der på egen krop mærkede konsekvenserne af begivenheden, der står tilbage som en af landets største skampletter mod borgerrettigheder.

I år er det 80 år siden, USA gjorde det til officiel politik at fængsle egne statsborgere. I tre afsnit fortæller Kongressen.com historien om japansk-amerikanske Minoru "Sam" Araki, der på egen krop mærkede konsekvenserne af begivenheden, der står tilbage som en af landets største skampletter mod borgerrettigheder.

Den 7. december 1941 blev Pearl Harbor angrebet af Kejserriget Japan. USA erklærede hurtigt krig, ikke bare mod Japan men også mod 120.000 af sine egne indbyggere. Ud af dette nummer var omkring 80.000 amerikanske statsborgere. Dette er andet afsnit i historien om én af dem.

Kapitel III: Fangelejren

Sam og sin familie blev stuvet sammen i en etværelses-barak uden skillevægge, støbt sammen af enkelte lag træ svøbt ind i presenning. Varmen fra ørkensolen var ubarmhjertig og gjorde luft...

 

Denne artikel er kun for medlemmer.

 

Bliv medlem og få adgang til vores analyser, features og interviews.

Køb et privat medlemskab eller få et tilbud til din virksomhed eller organisation

 

Er du allerede medlem?
Log ind herunder ↓

Læs også:

Politisk analyse

Når Californien skal vælge ny senator i 2024, kommer kampen til at stå mellem en progressiv og en moderat kandidat, vurderer forsker.

Politisk analyse

Republikanerne ligger lunest i svinget til at kunne ende med flertallet i Senatet efter midtvejsvalget. Men med flere tætte løb hænger alt fortsat i...

Politisk analyse

Tidligere præsident Barack Obama advarede onsdag i Arizona om, at hvis valgbenægtere, der stiller op, vinder, kan "demokratiet, som vi kender det", dø.

Politisk analyse

I Arizona er den Trump-støttede Blake Masters bagud i valgkampen om at fravriste demokraten Mark Kelly det vigtige senatssæde for delstaten, som de seneste...

Copyright © 2021 Kongressen