Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Energistyrelsen styrker fokus på havvind i USA

Amerikanske delstater konkurrerer om havvind, men samarbejde på tværs er nødvendigt for at nå de store mål, lyder Energistyrelsens råd til dem.

Amerikanske delstater konkurrerer om havvind, men samarbejde på tværs er nødvendigt for at nå de store mål, lyder Energistyrelsens råd til dem.

Udenfor Energistyrelsens vinduer brummer en enorm kran, som hejser materialer op til endnu et stort byggeri på Kalvebod Brygge. 

Et passende lydtæppe til et interview om de mange nye havvindmølleparker, der står til at blive opført i USA, hvor Biden har et mål om 30 gigawatt havvindmølle-kapacitet i 2030. 

Det kræver noget af et byggeboom fra den nuværende kapacitet på cirka kun 42 megawatt. Til sammenligning er EU tæt på at nå Bidens mål med en kapacitet på 25 gigawatt. 

De enorme muligheder for havvind i USA er baggrunden for, at Energistyrelsens Center for Global Rådgivning opruster sit team til fire personer, der rådgiver amerikanske myndigheder om havvind. Det sker i samarbejde med en ansat på ambassaden i Washington.

Pitch kan virke naivt i USA

Chefkonsulent Jeppe Lundbæk er for nylig blevet en del af teamet, og i oktober bragte det ham på en ni dage lang rejse til USA for at besøge myndigheder og virksomheder i vindindustrien. 

“I amerikanske ører lyder det muligvis lidt naivt, men vores formål handler ikke om at få penge for vores rådgivning eller direkte at fremme dansk eksport,” siger Jeppe Lundbæk og fortsætter:

“Vores pitch i USA er, at den danske regering har afsat midler til, at et lille team kan fokusere på havvind i samarbejde med amerikanske myndigheder som et led i grønt klimadiplomati."

I det store globale klimaperspektiv udgør det danske CO2-udslip nemlig kun 0,1 pct. af de globale udledninger.

"Vi skal stadig reducere vores udledninger, men det rykker rigtig meget, hvis vi kan være med til at flytte et par procent af USA’s energiforbrug over på vind. De lande vi samlet set samarbejder med i Center for Global Rådgivning står for over 60 pct. af verdens udledninger.” 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen