Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Business-profiler

EY-dir.: Vi skal fortælle væksthistorierne om USA

Markant flere af de danske virksomheder, der kæmper om EY’s vækstpriser, har sigtekornet rettet mod det amerikanske marked.

Søren Smedegaard Hvid, Partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year i Danmark. Foto: Presse

Til næste år har revisions- og konsulenthuset EY Danmark i 25 år hyldet vækstvirksomheder med en hovedpris og række kategoripriser, som uddeles af juryer bestående af en række erhvervsledere.

En klar tendens er, at langt flere af de danske kandidater ser ekspansion til USA som et naturligt skridt. 

Det fortæller Søren Smedegaard Hvid, Partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year i Danmark, der har sine rødder i EY i USA. 

“Initiativet er startet i USA for knap 35 år siden, hvor det svarer til erhvervslivets Oscar. Her konkurrerer virksomhedsvindere i hver af delstaterne med hinanden om at vinde den nationale pris. Selvom USA er langt større end Danmark, er det kun en virksomhed fra hvert land, der går videre til den globale konkurrence i Monaco.” 

USA er svært marked at komme udenom

De skandinaviske virksomheder har endnu aldrig vundet den globale pris i Monaco, EY World Entreprenuer of the Year, men de har i dag en anden vindermentalitet end tidligere, vurderer Søren Smedegaard Hvid. 

“Jeg ser en klar tendens til, at flere virksomheder tør rette ryggen og have et globalt mindset. I den sammenhæng er USA svært at komme udenom, for det er dér meget sker. Det gælder selvfølgelig især for software-, AI- og robotvirksomheder som Mobil Industrial Robots, men også for virksomheder som Velux, Rockwool og mellemstore virksomheder som fynske Carl Hansen & Søn, der laver unikke møbler. De føler sig alle som verdensmestre i den niche, de er i,” siger Søren Smedegaard Hvid og tilføjer: 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Grøn eksport

Danske topledere diskuterede, hvordan grøn omstilling kan skabe lokale job, hvilket er et krav i bl.a. USA.

Business

Chefanalytikere forventer en endnu stærkere dollar i 2022 til gavn for dansk eksport til USA, trods skuffende jobtal for november.

Business-profiler

Kraftig vækst i en bestemt kategori af møbler får fynske Cane-line til at gå "all in på USA", siger direktør.

Grøn eksport

Hvad har det givet ti ambitiøse danske virksomheder at slå sig sammen i et USA-netværk? Og hvordan ser 2022-udsigterne ud?

Copyright © 2021 Kongressen