Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

“For hver gang vi sælger fire maskiner i USA, sælger vi en i Europa”

Corona har gjort ondt på danske Addifab, men troen på det amerikanske marked er uændret og kapitalindsprøjtning skal styrke international udrulning. 

Med kontor i Taastrup og i Silicon Valley har danske Addifab fundet en niche med at lave støbeforme i plast ved hjælp af 3D-print.

Men som 2020-regnskabet viser, var corona-året en hård nyser for selskabet, der blev stiftet i 2014 af Lasse G. Staal, Jon Jessen og Peter Lund Sørensen, som alle har en baggrund i høreapparatsindustrien. Resultatet landede på et minus på cirka 13 mio. kr. og drænede egenkapitalen. 

Andet halvår gjorde nas
Det blev dog ændret med en kapitaltilførsel på cirka 40 mio. kr. i en investeringsrunde tilbage i marts i år. 

“I 2021 er markedsforholdene i hastig bedring. Vi kommer fra et andet halvår 2020, som vist gjorde nas på de fleste, med mindre man arbejder professionelt med at lave værnemidler. Nu er verden ved at tø op, og vi har solgt adskillige maskiner i år. Derudover har vi udvidet vores geografiske rækkevidde fra Europa og USA til nu også Asien. Men det er klart, at når man er i gang med at sælge en ny teknologi til nye markeder og nye kunder, er det ikke nogen fordel med en global pandemi.”

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen