Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Fynsk robot-udvikler blev opkøbt af amerikansk gigant: Sådan er det gået

Den danske robotvirksomhed Universal Robots blev for seks år siden opkøbt af en amerikansk investor, som siden har hjulpet virksomheden med at få døren sparket ind på det amerikanske marked. Og det succesfulde opkøb afhænger især af én ting, siger direktør.  

I løbet af de seneste år har Odense tiltrukket sig international opmærksomhed, for Fyns største by er nemlig blevet hot-spot for én særlig industri: robotter. Det hele begyndte i 2005, da de tre studerende Esben, Kasper og Kristian grundlagde virksomheden Universal Robots, og siden da har utallige robotvirksomheder valgt at etablere sig i byen.

De tre studerendes mål med virksomheden var at gøre robotteknologi tilgængelig for små- og mellemstore virksomheder. Universal Robots tog hurtigt fart og har i dag mere end 700 ansatte. I 2020 havde virksomheden en omsætning på lidt over 1,3 milliarder kr.  

I 2015 blev den danske virksomhed opkøbt af amerikanske Teradyne for 285 millioner dollars. Opkøbet viste sig at være en succes, som blandt andet har været med til at øge eksportmulighederne til USA. Det fortæller direktør for Universal Robots Kim Povlsen:

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Andreas Brunebjerg Jørgensen er uddannet journalist fra Syddansk Universitet med speciale i amerikanske forhold. Han var researcher på bogen 'Export Across The Pond' og er tilknyttet Kongressen.com som indenrigs- og erhvervsskribent. Mobil: 53707116 Mail: andreas@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen