Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Feature

Giffords valgkamp er godt kørende i Massachusetts

Rufus Gifford har skiftet Danmark ud med USA og livet som ambassadør er afløst af en ny tilværelse som kandidat til Repræsentanternes Hus. Kongressen.com har besøgt Gifford og hans valgkamp, som lige nu har sat den sidste spurt ind frem mod den afgørende primærvalgdag den 4. september.

Af Anders Agner Pedersen, chefredaktør, og Lars Græsborg Mathiasen, tv-redaktør

WINCHENDON, MASSACHUSETTS: Græsplænen er så pladdervåd efter morgenens heftige regnfald, at man næsten synker ned, når man går på den. Og medvirker til, at antallet af fremmødte til den ellers så stolte lokalbegivenhed i Winchendon i det nordvestlige Massachusetts, nemlig den årlige chili festival, er væsentligt lavere end det plejer.

Rufus Gifford smiler afvæbnende, mens hans New Balance gummisko bliver marineret af regnvand, jord og græs.
“Ja, det er lidt anderledes omgivelser end Rydhave.”

Se hele Anders Agners interview med Rufus Gifford her:

Det er godt halvandet år siden, Gifford sammen med gemalen Stephen og deres hund Argos, vendte hjem til USA efter tre et halvt år som yderst vellidt ambassadørpar i Danmark. Følelsen de forlod den smukke ambassadørbolig Rydhave nord for København med var dog en anden end den, de begge havde håbet på. For selv om de begge vidste, at det ville blive trist at forlade et land, de begge var kommet til at sætte stor pris på, så var der en anden følelse, som fyldte endnu mere, nemlig bekymringen. For manden, der skulle afløse Rufus Giffords chef i Det Hvide Hus, Barack Obama, var Donald Trump, hvilket gjorde at Gifford i flere af sine afskedsinterviews begyndte at lufte muligheden for at stille op til et politisk embede når han og Stephen kom tilbage til hjemstaten Massachusetts. For som han sagde dengang i januar 2017, så var Obamas politiske arv pludselig truet og det forandrede tingene for ham.

Og her står han så, i sommeren 2018, med våde fødder og diverse chili smagsprøver inden for rækkevidde, alt imens han hilser på så mange lokale som muligt.
‘Hey, I’m Rufus, I’m running for Congress!’ lyder det utrætteligt fra manden, de fleste danskere stadig er på fornavn med, og som de lokale i Massachusetts 3. distrikt i stadig stigende grad har taget til sig.

Endnu er det sparsomt med målingerne, men i de få, der foreløbig har været, har 44-årige Gifford ført. For Gifford handler det ikke så meget om selve valgdagen den 6. november. Den store dag for ham er i første omgang den 4. september, hvor det demokratiske primærvalg finder sted. For vinder han sit partis nominering, er han opstillet i et sikkert demokratisk distrikt, og dermed er vejen banet for en ny tilværelse om kongrespolitiker i Repræsentanternes Hus.

I dette interview med Kongressen.com fortæller Rufus Gifford om sit nye liv som kongreskandidat, om det politiske klima i USA anno 2018 og hvorfor han mener, at hans fortid som diplomat vil være en fordel, hvis han bliver valgt.

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. Grundlagde Kongressen.com i 2012 og er en af landets mest benyttede USA-analytikere i både i tv og radio. Medvært på de populære podcastserier ‘POTUS’ og ‘Kennedyland’ og forfatter til flere bøger om amerikansk politik, blandt andet 'KENNEDY', 'De Største Taler' og senest 'Kampen Om Det Hvide Hus'. Skriver på en ny bog om amerikansk politik, der udkommer i 2025.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen