Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Grøn omstilling skal skabe job for at blive eksport-succes

Danske topledere diskuterede, hvordan grøn omstilling kan skabe lokale job, hvilket er et krav i bl.a. USA.

Danske topledere diskuterede, hvordan grøn omstilling kan skabe lokale job, hvilket er et krav i bl.a. USA.

Barrikader, strejker og tåregas i gaderne er en politikers værste mareridt, men i Frankrig var det længe dagens uorden, da de gule veste rejste sig i protest mod blandt andet stigende benzinpriser. 

Men oprør som det kan også blive resultatet, hvis den grønne omstilling udraderer en masse job i kul- og mineindustrien uden at omskole dem, der bliver arbejdsløse i processen. Det er en af kæphestene for senator Joe Manchin fra kul-staten West Virginia. 

"Energiomstillingen har øget trængslerne i områder af USA, der har leveret energi til vores nation i årtier,” siger han til Vox.

Derfor er “fair omstilling” ved at være lige så vigtigt som at nå net-zero, eller netto-nuludledning, som et amerikansk medie skriver

Danske virksomheder skal huske gode arbejdsforhold i USA

Og det var dagsordenen for konferencen The 2030 Countdown i Industriens Hus ved Rådhuspladsen med gæster som kronprinsen, klimaministeren og en række topchefer, der var samlet for at diskutere jobsikkerhed i den digitale og grønne æra. 

“Folk skal have nye gode job, hvis de mister deres job, for tror de, at klimapolitik er årsagen, støttter de ikke op om den,” lød det fra Samantha Smith, Director Just Transition Centre, International Trade Union Confederation (ITUC), der er fagforeningernes internationale organisation. 

Hun kom med en klar opfordring til, at grønne danske virksomheder i USA.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen