Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Her er de danske vindere og tabere af ny infrastrukturpakke i USA

Selvom visse klimatiltag til gavn for danske virksomheder er røget helt ud af den enorme infrastrukturpakke, som kom igennem Senatet, er der fortsat mange gode nyheder, vurderer Louis Funder, chef for DI i USA.

Næsten et århundrede. Så lang tid siden er det, at der senest er vedtaget så store og langsigtede investeringer i infrastruktur i USA. Senatet har nemlig med stemmerne 69 for og 30 imod netop vedtaget, at der over de kommende år skal investeres 1.000 mia. dollar.

De skal bruges på alt fra veje og togskinner til rent vand og energi og bredbånd. Se fordelingen af pengene her.

Det glæder chef for DI i USA, Louis Funder.

“Alene det at det kan lade sig gøre at blive enige om pakken er en bedrift i sig selv. Man har i årtier talt om, at der skulle gøres noget ved den amerikanske infrastruktur, så det har været et langt tilløb. Det er også lang tid siden, at der er faldet så mange midler af. Der er ingen tvivl om, at der er behov for opgradering af den amerikanske infrastruktur, broer, veje og vandsektor. Så det er det positive ved pakken.” 

Manglende investeringer i elnettet er barrierer for vindvirksomheder
Alligevel er han ikke ubetinget begejstret for aftalen, som fortsat mangler at blive vedtaget i Repræsentanternes Hus. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen