Kongressen.com
Michael Bremerskov Jensen
Business

Her er de vigtigste eksport-agendaer på G7-topmødet

Fredag stimler verdens syv mest magtfulde ledere sammen ved G7-topmødet i Storbritannien. De er allerede blevet enige om en minimussats for selskabsskatten, men der er også mange andre vigtige agendaer på spil for danske erhvervsinteresser i USA, mener Michael Bremerskov Jensen, international chef i Dansk Erhverv.

Som optakt til G7-topmødet mellem Storbritannien, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan og USA svarer Michael Bremerskov Jensen, international chef i Dansk Erhverv (foto) på fem spørgsmål om:, hvad forhandlingerne kan få af betydning for danske erhvervsinteresser i USA.

1. Frihandel: "Biden-administrationen ønsker ikke frihandels-forhandlinger på kort sigt"
Kommer der skub i frihandels-forhandlingerne mellem EU og USA (TTIP, red.), nu hvor Biden har afløst Trump som præsident? 

Fremgang forudsætter naturligvis, at de overhovedet kommer i gang, og de er langt fra at komme i gang desværre. Mine kontakter i EU-Kommissionen oplyser, at Biden-administrationen slet ikke har appetit på toldliberalisering af varehandlen mellem EU og USA og derfor ingen intentioner har om at genstarte forhandlingerne.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA. Du kan læse med ved at købe et abonnement eller bede om et prøveabonnement på to uger.

Læs mere om Kongressen Business

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Læs også

Dansk glas-specialist brager frem i USA

Tine Brødegaard Hansen

Tre faktorer, der kendetegner virksomheder med succes i USA

Tine Brødegaard Hansen

Bag Bidens G7-facade

Anders Agner Pedersen

“Vi opdyrker nye B2B-muligheder inden for e-commerce i USA”

Tine Brødegaard Hansen

Dansk forsvarsvirksomhed drømmer om USA efter nyt klimasamarbejde

Andreas Brunebjerg Jørgensen

Velkommen til Kongressen Business

Kongressen