Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Her er virksomhederne, der vinder på COP26

Særligt tre branchers eksportmuligheder er styrket af klimatopmødet, mener Dansk Erhverv.

COP26 åbner nye forretningsmuligheder indenfor alt fra vindenergi og energieffektivitet til plantebøffer, vurderer Ulrich Bang, markedschef i Dansk Erhverv, Foto: Presse

 En af Danmarks største brancheorganisationer Dansk Erhverv tager både sejre og skuffelser med sig fra FN’s klimatopmøde i Glasgow med deltagelse af knap 200 lande. 

På den store klinge, glæder markedschef Ulrich Bang sig over, at der er landet en aftale, og som holder liv i målet om, at den globale opvarmning højst må stige med 1,5 grader ved næste århundredskifte.

“De 1,5 grader handler om at undgå voldsomme klimaforandringer og det mål er stadig indenfor rækkevidde, selvom det kræver markant øgede ambitioner fra alle lande,” siger han. 

Skuffelse over uambitiøs tekst om kulkraft

Både med klimaets og danske briller kunne aftalen dog sagtens have være meget bedre, mener han på linje med andre iagttagere. 

Det gælder især det kritiske punkt vedrørende udfasningen af kulkraft, som i sidste forhandlingsøjeblikke blev ændret fra ordlyden “phase out” til “phase down” på Indiens opfordring. Heller ikke EU gjorde dog sit klimaarbejde godt nok. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Grøn eksport

Danske topledere diskuterede, hvordan grøn omstilling kan skabe lokale job, hvilket er et krav i bl.a. USA.

Business

Chefanalytikere forventer en endnu stærkere dollar i 2022 til gavn for dansk eksport til USA, trods skuffende jobtal for november.

Business-profiler

Kraftig vækst i en bestemt kategori af møbler får fynske Cane-line til at gå "all in på USA", siger direktør.

Grøn eksport

Hvad har det givet ti ambitiøse danske virksomheder at slå sig sammen i et USA-netværk? Og hvordan ser 2022-udsigterne ud?

Copyright © 2021 Kongressen