Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Her er virksomhederne, der vinder på COP26

Særligt tre branchers eksportmuligheder er styrket af klimatopmødet, mener Dansk Erhverv.

Særligt tre branchers eksportmuligheder er styrket af klimatopmødet, mener Dansk Erhverv.

 En af Danmarks største brancheorganisationer Dansk Erhverv tager både sejre og skuffelser med sig fra FN’s klimatopmøde i Glasgow med deltagelse af knap 200 lande. 

På den store klinge, glæder markedschef Ulrich Bang sig over, at der er landet en aftale, og som holder liv i målet om, at den globale opvarmning højst må stige med 1,5 grader ved næste århundredskifte.

“De 1,5 grader handler om at undgå voldsomme klimaforandringer og det mål er stadig indenfor rækkevidde, selvom det kræver markant øgede ambitioner fra alle lande,” siger han. 

Skuffelse over uambitiøs tekst om kulkraft

Både med klimaets og danske briller kunne aftalen dog sagtens have være meget bedre, mener han på linje med andre iagttagere. 

Det gælder især det kritiske punkt vedrørende udfasningen af kulkraft, som i sidste forhandlingsøjeblikke blev ændret fra ordlyden “phase out” til “phase down” på Indiens opfordring. Heller ikke EU gjorde dog sit klimaarbejde godt nok. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen