Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Her møder dansk vindenergi modvind i USA

USA’s nye klimamål kræver masser af vindenergi, som virksomheder som Ørsted, Vestas og en stribe underleverandører er godt positioneret til at levere. Men det amerikanske marked adskiller sig markant fra det danske på flere punkter, som også andre brancher kan lære af.

Orkanen Ida viser lige nu de mørke sider af vindens kraft i USA. Men mere morderate vindstyrker er afgørende for, at USA når de klimamål, som Biden-administrationen har annonceret. 

Det giver store forretningsmuligheder for danske vindgiganter som Ørsted, CIP og Vestas samt en række danske underleverandører til vindindustrien. 

Men for at potentialet indfries, skal danske virksomheder først overkomme adskillige “kompleksiteter”, som Peter Esmann, Senior Consultant for Offshore Wind i Trade Council i Nordamerika, remsede op ved Green Energy Export Day i Industriens Hus sidste uge. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen