Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Her møder dansk vindenergi modvind i USA

USA’s nye klimamål kræver masser af vindenergi, som virksomheder som Ørsted, Vestas og en stribe underleverandører er godt positioneret til at levere. Men det amerikanske marked adskiller sig markant fra det danske på flere punkter, som også andre brancher kan lære af.

Orkanen Ida viser lige nu de mørke sider af vindens kraft i USA. Men mere morderate vindstyrker er afgørende for, at USA når de klimamål, som Biden-administrationen har annonceret. 

Det giver store forretningsmuligheder for danske vindgiganter som Ørsted, CIP og Vestas samt en række danske underleverandører til vindindustrien. 

Men for at potentialet indfries, skal danske virksomheder først overkomme adskillige “kompleksiteter”, som Peter Esmann, Senior Consultant for Offshore Wind i Trade Council i Nordamerika, remsede op ved Green Energy Export Day i Industriens Hus sidste uge. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Grøn eksport

Grønne brændstoffer kan blive et nyt eksporteventyr for Danmark, lyder det fra 39 virksomheder og DI i ny rapport.

Business-profiler

Som statskonsulent for fødevarer, landbrug og fiskeri på ambassaden i D.C., har Mikkel Dam Schwartz primært fokus på tre områder.

Grøn eksport

ProCon har endnu ikke en forretning i USA, men tror på, at det er værd at være til stede, før markedet for havvind tager...

Opinion

Trump kunne være gået i partnerskab med andre om sit nye sociale medie. Men han vil have succes som selvstændig entreprenør.

Copyright © 2021 Kongressen