Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Katastrofal kontrakt gav Lego en skæv start i USA

En kontrakt med kuffert-giganten Samsonite på 99 år var et fejlskud, der kostede Lego dyrt, fremgår det af ny bog. I dag har Lego overhalet amerikanske legetøjskonkurrenter. 

Lego er i dag verdens største legetøjsproducent med et overskud i 2020 på knap ti mia. kr. Men tilbage i 1958, var den internationale ekspansion ikke nået til USA, selvom den daværende Lego-ledelse havde kig på markedet og dets dengang 60 millioner børn i målgruppen. 

Det fremgår af en ny bog af Jens Andersen om Legos historie, som løbende kommenteres i interview med Lego-stifteren Ole Kirk Christiansens barnebarn Kjeld Kirk Kristiansen.

USA var for stort for Lego på egen hånd
Lego-ledelsen med Godtfred Kirk Christiansen i spidsen, anså i slutningen af 1950’erne USA for at være for stor en mundfuld for selskabet på egen hånd. 

Overvejelserne gik derfor på, om en ekspansion til USA skulle gå via det engelske marked, eller via en amerikansk samarbejdspartner. 

I 1961 kommer man frem til en løsning. Lego indgår aftale med kuffertproducenten Samsonite. Og det er en aftale af den vidtgående slags.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen