Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Katastrofal kontrakt gav Lego en skæv start i USA

En kontrakt med kuffert-giganten Samsonite på 99 år var et fejlskud, der kostede Lego dyrt, fremgår det af ny bog. I dag har Lego overhalet amerikanske legetøjskonkurrenter. 

Lego er i dag verdens største legetøjsproducent med et overskud i 2020 på knap ti mia. kr. Men tilbage i 1958, var den internationale ekspansion ikke nået til USA, selvom den daværende Lego-ledelse havde kig på markedet og dets dengang 60 millioner børn i målgruppen. 

Det fremgår af en ny bog af Jens Andersen om Legos historie, som løbende kommenteres i interview med Lego-stifteren Ole Kirk Christiansens barnebarn Kjeld Kirk Kristiansen.

USA var for stort for Lego på egen hånd
Lego-ledelsen med Godtfred Kirk Christiansen i spidsen, anså i slutningen af 1950’erne USA for at være for stor en mundfuld for selskabet på egen hånd. 

Overvejelserne gik derfor på, om en ekspansion til USA skulle gå via det engelske marked, eller via en amerikansk samarbejdspartner. 

I 1961 kommer man frem til en løsning. Lego indgår aftale med kuffertproducenten Samsonite. Og det er en aftale af den vidtgående slags.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Grøn eksport

Grønne brændstoffer kan blive et nyt eksporteventyr for Danmark, lyder det fra 39 virksomheder og DI i ny rapport.

Business-profiler

Som statskonsulent for fødevarer, landbrug og fiskeri på ambassaden i D.C., har Mikkel Dam Schwartz primært fokus på tre områder.

Grøn eksport

ProCon har endnu ikke en forretning i USA, men tror på, at det er værd at være til stede, før markedet for havvind tager...

Opinion

Trump kunne være gået i partnerskab med andre om sit nye sociale medie. Men han vil have succes som selvstændig entreprenør.

Copyright © 2021 Kongressen