Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business-profiler

“Kravet om lokalt indhold i USA er positivt for danske virksomheder”

Den største trussel mod dansk eksport til det amerikanske marked er danske virksomheders tilbageholdenhed med at etablere sig i USA.

Den største trussel mod dansk eksport til det amerikanske marked er danske virksomheders tilbageholdenhed med at etablere sig i USA.

2021 lakker mod enden og det har været et begivenhedsrigt år – på godt og ondt – for dansk eksport til USA og danske virksomheder i USA. Det stiller Kongressen Business skarpt på i løbet af december med vores Q&A-serie. 

Charlotte Nytoft, der driver rådgivningsvirksomheden Eksport-USA.dk, mener, at det er positivt for danske virksomheder, at der er øgede krav til lokal produktion og indhold i USA.

Læs også de første Q&As i serien med Kenneth Lindharth Madsen, chef for Handel & Marked i Landbrug & Fødevarer samt Halldor Halldorsson, Head of Branding og Relations i Danish Export, der fortæller om foreningens nye USA-fokus.

Hvad er det mest positive, der er sket for dansk eksport til USA i 2021? 

Paradoksalt nok ser jeg USA’s massive investeringer i at trække produktion tilbage til ”the homeland” som særdeles positivt for danske virksomheder. Hvis vi griber det rigtigt an, så byder dette på enorme muligheder for danske teknologier, der kan hjælpe amerikanske producenter til en øget effektivitet og sikre en mere bæredygtig produktion, fordi vi i Danmark er langt fremme på dette område. Det gælder for eksempel inden for fødevareproduktion, sundhedssektoren, robotteknologi og i øvrigt avanceret produktion i forskellige vertikaler.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen