Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Massestrejker i USA udstiller ulighed

Op mod 100.000 strejker i USA. En kombination af Covid-19, arbejdsmangel og en præsident, der er pro fagforeninger kan være årsagerne.

Op mod 100.000 strejker i USA. En kombination af Covid-19, arbejdsmangel og en præsident, der er pro fagforeninger kan være årsagerne.

Der har ikke været kedeligt på det amerikanske arbejdsmarked de senere år. Masseprotester mod sexisme, som følge af #me too-bevægelsen, og mod diskrimination særligt efter mordet på George Floyd, har præget landskabet. 

Siden lagde Covid-19 en dæmper på meget af utilfredsheden, men kun for en stund. I 2021 har der været cirka 176 strejker indtil videre med 17 alene i oktober. På Twitter trender hashtagget ‘striketober'. 

Ansatte kræver bedre vilkår
Her kan man blandt andet læse om årsagen til, at ansatte på den traditionsrige traktorfabrikant, John Deere, strejker, ifølge dem selv. Mens de får en lønstigning på 2-3 dollar i timen over tre år, er lønnen for selskabets CEO steget med 160 pct. i 2020 versus året før til 15,6 millioner dollar.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen