Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Massestrejker i USA udstiller ulighed

Op mod 100.000 strejker i USA. En kombination af Covid-19, arbejdsmangel og en præsident, der er pro fagforeninger kan være årsagerne.

Foto: Skyler Gerald/Unsplash

Der har ikke været kedeligt på det amerikanske arbejdsmarked de senere år. Masseprotester mod sexisme, som følge af #me too-bevægelsen, og mod diskrimination særligt efter mordet på George Floyd, har præget landskabet. 

Siden lagde Covid-19 en dæmper på meget af utilfredsheden, men kun for en stund. I 2021 har der været cirka 176 strejker indtil videre med 17 alene i oktober. På Twitter trender hashtagget ‘striketober'. 

Ansatte kræver bedre vilkår
Her kan man blandt andet læse om årsagen til, at ansatte på den traditionsrige traktorfabrikant, John Deere, strejker, ifølge dem selv. Mens de får en lønstigning på 2-3 dollar i timen over tre år, er lønnen for selskabets CEO steget med 160 pct. i 2020 versus året før til 15,6 millioner dollar.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Grøn eksport

Danske topledere diskuterede, hvordan grøn omstilling kan skabe lokale job, hvilket er et krav i bl.a. USA.

Business

Chefanalytikere forventer en endnu stærkere dollar i 2022 til gavn for dansk eksport til USA, trods skuffende jobtal for november.

Business-profiler

Kraftig vækst i en bestemt kategori af møbler får fynske Cane-line til at gå "all in på USA", siger direktør.

Grøn eksport

Hvad har det givet ti ambitiøse danske virksomheder at slå sig sammen i et USA-netværk? Og hvordan ser 2022-udsigterne ud?

Copyright © 2021 Kongressen