Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Nu kan flere virksomheder søge om grøn eksportstøtte

En pulje på i alt 85 mio. kr., som er målrettet grøn eksport kan nu også søges af enkeltvirksomheder og ikke kun virksomhedsalliancer. 

Få helt op til 80 pct. af udgifterne til et grønt eksportprojekt dækket - for eksempel til rådgivning eller projektstyring af eksport til USA.
 
Sådan lyder det umiddelbart gode tilbud fra Green Accelerator, som administreres af EKF Danmarks Eksportkredit. Alligevel er ansøgningerne ikke strømmet ind i så stort omfang som forventet. Derfor er det nu blevet nemmere at få del i eksportstøtten, fortæller Jørn Fredsgaard Sørensen, som er ansvarlig for puljen i EKF. 

“Puljen er fra politisk side født med at favorisere alliancebygning mellem virksomheder samt SMV’er og det grønne. Men nu er kriterierne blevet udvidet, så man også kan søge den som enkeltvirksomhed. På den måde håber vi, at vi får nogle flere ansøgere,” siger han. 

Hvad holder virksomhederne tilbage? 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen