Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Ny dansk klimaplan kan give first mover-effekt i USA

Regeringens nye klimaplan både fremmer og forhindrer grøn eksport til USA, mener ekspert.

Regeringens nye klimaplan både fremmer og forhindrer grøn eksport til USA, mener ekspert.

Fangst og transport af CO2, grøn omstilling af landbruget og bæredygtige brændstoffer i vejtransporten og søfarten er bare nogle af de initiativer, regeringen tror på. 

I sit nye klimaprogram præsenterer den i alt 24 indsatser, der senest i 2025 skal sikre, at Danmark når målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Det fremgår af en pressemeddelelse, som også er sendt ud på engelsk. 

“Indfrielsen af 70 pct.-målet i 2030 vil have en række positive konsekvenser for samfundet, herunder for miljøet. Dertil kommer grønne eksportmuligheder og flere grønne arbejdspladser i fremtiden,” lyder det i planen, som kan medvirke til at gøre Danmark til et udstillingsvindue for danske virksomheder, som sælger grønne løsninger til USA. 

Danske virksomheder kan stå først i køen til at sælge grønne løsninger i USA
Derfor er det både godt og ondt, at regeringen allerede nu lægger sig fast på en hel række teknologier og tiltag, mener Philip Schröder, professor i økonomi ved Aarhus Universitet med speciale i udenrigshandel. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen