Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Ny direktør skal lede Danmarks Eksportkredit

Peder Lundquist skal stå i spidsen for en mere risikovillig strategi, når det gælder finansiering af eksport til bl.a. USA. 

Nu kan Peder Lundquist stryge ordet ‘konstitueret’ foran sin titel. 

Han tiltrådte som viceadm. direktør i Eksport Kredit Fonden (EKF) i september 2020. Siden 15. marts 2021 har han været konstitueret som adm. direktør for den statslige fond, som i 2020 havde en portefølje på 106 mia. kr.

17. juni afløste han officielt sin forgænger på posten, Kirstine Damkjær. Hun fratrådte sin stilling med øjeblikkelig virkning efter aftale med bestyrelsen efter cirka to år på posten.

Peder Lundquist får nu det øverste ansvar for de nye rammer for eksportkreditten til danske virksomheder. De inkluderer blandt andet, at EKF har fået politisk mandat til at være mere “risikovillig”. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen