Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Ny strategi skal fordoble eksporten af vandteknologi

Regeringens nye eksportstrategi for vand skal med USA som et af kernemarkederne fordoble eksporten frem mod 2030, men finansieringen udløber i 2023.

Regeringens nye eksportstrategi for vand skal med USA som et af kernemarkederne fordoble eksporten frem mod 2030, men finansieringen udløber i 2023.

Ordet "festdag" blev flere gange nævnt, da regeringens nye eksportstrategi for vand blev lancereret på øverste etage af Industriens Hus med brancheorganisationen DI Vand som vært.

Målet er at fordoble eksporten fra de nuværende 20 mia. kr. årligt til 40 mia. kr. i 2030.

Det skal blandt andet ske ved etablere at en eksportordning, ligesom Miljøministeriet og Udenrigsministeriet vil indgå myndigheds-samarbejder i bl.a. USA. En række vandspecialister skal desuden være med til at assistere danske vandvirksomheder i lokale projekter.

Selvom eksportstrategien fik ros fra virksomheder som Grundfos og SMV'en Nissen Energy samt brancheorganisationerne, satte de ikke desto mindre fingrene på et ømt punkt i strategien.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen