Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Resolux tabte 6 mio. kr. på USA’s handelskrig med Kina

Spændingerne mellem USA og Kina er ikke bare et politisk spørgsmål for virksomheden Resolux, der blandt andet leverer kabler, stiger og belysning til vindmølleindustrien. 

Det dårlige forhold mellem de to stormagter kom til at koste virksomheden et tab på seks millioner kr. og har ført til en ændret strategi, fortæller CEO Ole Teglgaard. Han var en af talerne på Danish Export Associations eksportkonference 2. september. 

Tilbage i år 2019 vandt Resolux en kontrakt om at blive underleverandør til Vestas-konkurrenten GE i USA på leveringen af kabler til 1.200 vindmøller. 

For at få prisen ned, blev aftalen, at Resolux frem for at bruge en dyr amerikansk leverandør, sourcede (indkøbte, red.) aluminiumskablerne fra Kina. Her havde selskabet i forvejen hovedparten af sin produktion

Ramt af Trumps enorme ekstratold
Efter ti måneder var kablerne klar til at blive sejlet fra Kina til USA. 

“Det tager fem uger at sejle over Stillehavet med kablerne. I den periode nåede Trump, som var præsident dengang, at lægge en ekstratold på import af aluminium til USA på 25 pct.,” fortæller Ole Teglgaard, som aldrig har oplevet en lignende toldstigning. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen