Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Resolux tabte 6 mio. kr. på USA’s handelskrig med Kina

Spændingerne mellem USA og Kina er ikke bare et politisk spørgsmål for virksomheden Resolux, der blandt andet leverer kabler, stiger og belysning til vindmølleindustrien. 

Det dårlige forhold mellem de to stormagter kom til at koste virksomheden et tab på seks millioner kr. og har ført til en ændret strategi, fortæller CEO Ole Teglgaard. Han var en af talerne på Danish Export Associations eksportkonference 2. september. 

Tilbage i år 2019 vandt Resolux en kontrakt om at blive underleverandør til Vestas-konkurrenten GE i USA på leveringen af kabler til 1.200 vindmøller. 

For at få prisen ned, blev aftalen, at Resolux frem for at bruge en dyr amerikansk leverandør, sourcede (indkøbte, red.) aluminiumskablerne fra Kina. Her havde selskabet i forvejen hovedparten af sin produktion

Ramt af Trumps enorme ekstratold
Efter ti måneder var kablerne klar til at blive sejlet fra Kina til USA. 

“Det tager fem uger at sejle over Stillehavet med kablerne. I den periode nåede Trump, som var præsident dengang, at lægge en ekstratold på import af aluminium til USA på 25 pct.,” fortæller Ole Teglgaard, som aldrig har oplevet en lignende toldstigning. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Grøn eksport

Grønne brændstoffer kan blive et nyt eksporteventyr for Danmark, lyder det fra 39 virksomheder og DI i ny rapport.

Business-profiler

Som statskonsulent for fødevarer, landbrug og fiskeri på ambassaden i D.C., har Mikkel Dam Schwartz primært fokus på tre områder.

Grøn eksport

ProCon har endnu ikke en forretning i USA, men tror på, at det er værd at være til stede, før markedet for havvind tager...

Opinion

Trump kunne være gået i partnerskab med andre om sit nye sociale medie. Men han vil have succes som selvstændig entreprenør.

Copyright © 2021 Kongressen