Kongressen.com
Analyse Business Premium

Sådan bliver Giffords nye job en gevinst for Danmark

Den tidligere ambassadør i Danmark får central rolle i Joe Bidens charme-offensiv blandt USA's allierede. Det kan også blive godt for Danmark.

Af Torsten Jansen, USA analytiker og forfatter til bogen "SPRÆKKER - om rystelserne i venskabet mellem Danmark og USA". Torsten har en baggrund som USA-korrespondent, diplomat og er nu strategisk rådgiver i LEAD Agency for en række globale virksomheder.

Hvis Joe Biden var et rock band, ville Rufus Gifford have titlen som Global Tour Manager. Det er ham, der sætter scenen i verdens største diplomatiske Roadshow, hver gang Air Force One går på vingerne mod fjerne kyster, ledsaget af et symfoniorkester af rådgivere og med Secret Service på slagtøj.

Rufus Gifford er omhyggeligt castet til opgaven, efter han forvandlede sin ambassadørpost i Danmark til noget, der kunne minde om en Hollywood-produktion over begrebet "hygge". Næsten alle danskere lærte at elske Rufus. Nu skal ambassadøren få hele verden til at kaste sin kærlighed efter duoen Joe Biden og Kamala Harris.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA. Du kan læse med ved at købe et abonnement eller bede om et prøveabonnement på to uger.

Læs mere om Kongressen Business

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Læs også

Dansk glas-specialist brager frem i USA

Tine Brødegaard Hansen

Trump-fløj vil sende Alaska-senator ud i kulden

Anders Agner Pedersen

Biden skal redefinere USA’s indflydelse i verden

Kongressen

Mr. Boston er fagforeningernes mand

Andreas Brunebjerg Jørgensen

MasterClass: Klar til den nye USA-sæson

Kongressen

Tre faktorer, der kendetegner virksomheder med succes i USA

Tine Brødegaard Hansen