Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

“Heftige priser på råvarer og fragt falder snart”

Massive prisstigninger på brugte biler fortæller en større historie om, hvad danske virksomheder, der eksporterer til USA, har - og får - af udfordringer, lyder vurderingen fra Danske Banks chefanalytiker, Mikael Milhøj.

Fra marts til april steg prisen på en brugt bil i USA med 10 pct. Hvad fortæller det, om situationen for dansk eksport til det amerikanske marked? En hel del, mener Mikael Milhøj, chefanalytiker i Danske Bank. 

Brugtbilsmarkedet afspejler nemlig nogle tendenser, som også rammer danske virksomheder lige nu og fremover. 

"De amerikanske forbrugere har flere penge mellem hænderne, og det har blandt andet øget salget af biler. Samtidig er den globale bilproduktion udfordret af manglen på mikrochips. Det giver en lang ventetid på nye biler, derfor går forbrugerne på brugtbilsmarkedet i stedet," siger han. 

Global mangel på råvarer gør ondt på virksomheder
Manglen på råvarer som kobber, metal, træ og olie er også udtalt på grund af høj efterspørgsel. Det rammer også danske virksomheder. 

Dels mister de potentielt ordrer, fordi de ikke kan følge med, dels er fragtpriserne røget i vejret på grund af den heftige aktivitet over bl.a. Atlanten, hvilket kan udhule virksomhedernes fortjeneste

Og det er ikke så enkelt at tørre prisstigningerne af på forbrugerne, eller de virksomhedskunder, man sælger til. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen