Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Toplederes tiltro til USA-eksport daler svagt

Særligt virksomheder med over 250 ansatte er noget mindre optimistiske, når det gælder eksport til USA, i ny måling.

Særligt virksomheder med over 250 ansatte er noget mindre optimistiske, når det gælder eksport til USA, i ny måling.

Eksportvirksomhederne er generelt lidt mindre optimistiske end for tre måneder siden, når det gælder eksporten til blandt andet Nordamerika, men også øvrige markeder som Kina og Skandinavien. 

Sådan lyder den overordnede konklusion på den kvartalsmæssige undersøgelse Eksportbarometret blandt 250-300 topledere i danske eksportvirksomheder, som Jyske Bank og Danish Export står bag. 

Når virksomheder med over 250 medarbejdere svarer på, hvad deres forventninger er til eksporten til Nordamerika i de kommende måneder, er optimismen dalet noget. 

Fra et indekstallet på 64 i forrige måling er nemlig faldet til 58. For virksomheder med færre medarbejdere er faldet lidt mindre, men det er deres overordnede tro på Nordamerika som eksportmarked også sammenlignet med de største virksomheder. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen