Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Trods svage jobtal er væksten i USA stærk

Jobskabelsen i august i USA skuffede iagttagere fælt. Men der er ingen grund til at tro, at det er tegn på, at væksten i USA bremser op, mener Andreas Østerheden, chefstrateg i Nordea.

Høje forventninger gav store skuffelser, da antallet af nye amerikanske job i august blev offentliggjort fredag. For mens analytikere, økonomer og andre iagttagere havde sat næsen op efter 733.000 nye job, landede facit kun på 235.000. Det er et skarpt fald i forhold til jobtallene i juli, der var helt oppe at ringe på over en million nye job.

Men det amerikanske marked er stadig stærkt, så danske eksportører skal ikke bekymre sig af den årsag, lyder meldingen fra Andreas Østerheden, chefstrateg i Nordea, som her svarer på fem spørgsmål om de nye jobtal.

Hvad ved vi, om årsagen til, at de amerikanske jobtal i den grad lå under forventningen?

"Generelt vil man opleve store udsving i et tal som de amerikanske jobtal. Fredagens jobrapport var dog væsentligt svagere end ventet. Hovedårsagen til den svagere rapport synes at være jobskabelsen i servicesektoren inden for oplevelses- og hotel industrien. Blandt årsagerne til dette er det mest sandsynlige, at spredningen af deltavarianten spiller disse data et puds. En sektor der ellers de sidste fire måneder har oplevet en jobskabelse på over 300.000 nye jobs om måneden."

Når jobtallene viser fremgang siger man, at det er godt for dansk eksport - hvad kan det betyde for danske virksomheder med eksport til USA, at tallene skuffer?

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen