Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

USA og Danmark skal samarbejde om CO2-fangst

Virtuelt topmøde satte fokus på CO2-fangst med topfolk og entreprenører fra Danmark og USA.

Foto: Maxim Tolchinskiy/Unsplash

CO2-fangst, lagring og anvendelse kan skabe eksport til et stort globalt marked, ifølge 34 af de største danske virksomheder, som er en del af et Advisory Board i DI Energi.

Troen på CO2-fangst står de danske virksomheder ikke alene med. USA står pt for mere end 60 pct. af den globale CO2-fangst, som ud over at blive lagret i jorden kan bruges til fx syntetiske brændstoffer, produktion af plast eller i byggematerialer. 

Det satte et virtuelt topmøde mellem de to lande fokus på for nylig. Bag mødet stod Innovation Center Denmark Silicon Valley, State of Green samt Klimaministeriet.

Flere virksomheder skal satse på CO2-fangst
Fra tre amerikanske iværksættervirksomheder på området var budskabet, at der er behov for flere virksomheder, som tager ansvar for at skabe løsninger til at fjerne den CO2, som ikke kan fjernes med reduktioner eller ved at bruge grøn energi.

“68 pct. af virksomhederne i USA har lavet net zero commitments,” lød det fra Peter Reinhardt, CEO, Co-founder, Charm Industrial. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Grøn eksport

Grønne brændstoffer kan blive et nyt eksporteventyr for Danmark, lyder det fra 39 virksomheder og DI i ny rapport.

Business-profiler

Som statskonsulent for fødevarer, landbrug og fiskeri på ambassaden i D.C., har Mikkel Dam Schwartz primært fokus på tre områder.

Grøn eksport

ProCon har endnu ikke en forretning i USA, men tror på, at det er værd at være til stede, før markedet for havvind tager...

Opinion

Trump kunne være gået i partnerskab med andre om sit nye sociale medie. Men han vil have succes som selvstændig entreprenør.

Copyright © 2021 Kongressen