Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

USA og Danmark skal samarbejde om CO2-fangst

Virtuelt topmøde satte fokus på CO2-fangst med topfolk og entreprenører fra Danmark og USA.

Virtuelt topmøde satte fokus på CO2-fangst med topfolk og entreprenører fra Danmark og USA.

CO2-fangst, lagring og anvendelse kan skabe eksport til et stort globalt marked, ifølge 34 af de største danske virksomheder, som er en del af et Advisory Board i DI Energi.

Troen på CO2-fangst står de danske virksomheder ikke alene med. USA står pt for mere end 60 pct. af den globale CO2-fangst, som ud over at blive lagret i jorden kan bruges til fx syntetiske brændstoffer, produktion af plast eller i byggematerialer. 

Det satte et virtuelt topmøde mellem de to lande fokus på for nylig. Bag mødet stod Innovation Center Denmark Silicon Valley, State of Green samt Klimaministeriet.

Flere virksomheder skal satse på CO2-fangst
Fra tre amerikanske iværksættervirksomheder på området var budskabet, at der er behov for flere virksomheder, som tager ansvar for at skabe løsninger til at fjerne den CO2, som ikke kan fjernes med reduktioner eller ved at bruge grøn energi.

“68 pct. af virksomhederne i USA har lavet net zero commitments,” lød det fra Peter Reinhardt, CEO, Co-founder, Charm Industrial. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen