Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

5 udfordringer for danske virksomheder i USA

Udfordringerne står i kø for danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA i nærmeste fremtid. 

Coronapandemien finder hele tiden nye forklædninger og bliver ved med at spøge i USA - og i resten af verden. 

Ikke overraskende er pandemien derfor forsat en joker, når man ser på, hvad der udfordrer danske virksomheder i USA i den kommende tid. 

Her kommer fem bud, men det er utvivlsomt flere...

1. Danske eksportfremstød bliver muligvis udsat
Endelig skulle dansk eksport ud over stepperne med adskillige ambitiøse eksportfremstød i USA i oktober. Investeringerne i blandt andet grønne løsninger boomer, pengene brænder i forbrugernes lommer, og efter afstandskrav og nedlukninger kunne timingen ikke være bedre til erhvervsbesøg i stater som New York og Californien. 

Men sådan går det formentlig ikke. De amerikanske myndigheder har nemlig ikke tænkt sig at åbne for indrejse uden videre. Det kræver pt en særlig tilladelse, hvis man kan bevise at ens ærinde er af national interesse for USA med en såkaldt NIE (National Interest Exceptions). 

Det til trods for at halvdelen af den amerikanske befolkning er fuldt vaccineret mod covid-19, mens tallet er ca. 67 pct. for Danmark. Den hidsige deltavariant hærger nemlig fortsat og er nu ansvarlig for cirka 80 pct. af nye covid-smittede i USA. 

2. Store investeringer - men i hvad og til hvem?
Det er ikke nemt at pege på emner, som demokrater og republikanere er enige om, men at rette op på den sørgelige forfatning af veje, broer og togskinner i USA er åbenbart et af dem. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen