Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Grundfos: Ny eksportstrategi for vand åbner døre i USA

Fra globale Grundfos til SMV’en Nissen Energy er der glæde over den nye eksportstrategi for vand. Største minus er, at den mangler finansiering.

Fra globale Grundfos til SMV’en Nissen Energy er der glæde over den nye eksportstrategi for vand. Største minus er, at den mangler finansiering.

Frem mod 2030 skal dansk eksport af vandteknologi og -løsninger fordobles globalt fra de nuværende cirka 20 mia. kr. til 40 mia. kr. 

Adskillige tiltag er målrettet USA. Det er der gode grunde til. Rent og sikkert drikkevand er nemlig en af hovedprioriteterne i præsident Bidens nyligt vedtaget infrastrukturplan, som vil investere 55 mia. dollar til formålet.

Tidligere har USA’s miljøstyrelse desuden anslået, at investeringsbehovet i den offentlige vandinfrastruktur er på omkring 4.600 mia. kroner frem mod 2030

Da den nye eksportstrategi tidligere på måneden blev lanceret med brancheorganisationen DI Vand som vært var også virksomheder inviteret på scenen. 

Ros til strategi fra erhvervslivet

Strategien er nemlig udarbejdet i et tæt samarbejde mellem vandbranchen og ikke mindre end tre ministerier; Miljøministeriet, Udenrigsministeriet og Erhvervsministeriet. 

Derfor får eksportstrategien ikke overraskende ros fra både vandpumpe-virksomheden Grundfos, der er veltableret i USA, samt SMV’en Nissen Energy, som først for nylig har set set varm på markedet. 

Men gør en eksportstrategi for vand en forskel for en stor virksomhed som Grundfos, der er veletableret i USA med bl.a. et hovedkvarter i Houston? Ja, mener Morten Riis, Group Director/Water Utility i Grundfos.

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen