Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Høj dollarkurs hjælper dansk eksport til USA

Chefanalytikere forventer en endnu stærkere dollar i 2022 til gavn for dansk eksport til USA, trods skuffende jobtal for november.

Chefanalytikere forventer en endnu stærkere dollar i 2022 til gavn for dansk eksport til USA, trods skuffende jobtal for november.

Dollarkursen har i år bevæget sig fra godt 6,0 kr. til tæt på 6,60 kr.

“Det er godt for virksomheder, der eksporterer til USA, fordi danske produkter alt andet lige bliver billigere at importere fra amerikanerne,” lød det for nylig i en analyse fra chefanalytiker i Danske Bank Mikael Milhøj i Kongressen Business.  

Samme analyse har hans pendant i Nordea, chefanalytiker Andreas Østerheden. 

“En stigende dollar skaber både tabere og vindere, men selskaber, der har deres omsætning i amerikanske dollar, har typisk gavn af en stigende valutakurs,” siger han i et skriftligt svar. 

Mens Andreas Østerheden ikke kommenterer på enkeltaktier, viser tal fra DI, at det er store spillere inden for farma, som dominerer en tredjedel af den samlede danske eksport til USA på cirka 170 mia. kr. årligt. 

Det gælder i især Novo Nordisk, hvor den høje dollarkurs luner i hovedkvarteret i Bagsværd. 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen